У 21

Селектор Ненад Лалатовић: Србија треба да буде поносна што има овакве играче

24.06.2017.

Србија је завршила такмичење на Европском првенству у Пољској, али по свему приказаном није се обрукала, напротив. И против Шпаније, можда и првог фаворита на првенству, наши момци су показали и жељу и вољу, борили се и изгарали током свих деведесет минута и нису били инфериорни ни једног тренутка без обзира на чињеницу да смо од 40. минута играли са играчем мање. У три утакмице Србија је имала игру, стварала шансе, али изостала је већа концентрација у завршници. С друге стране сплет несрећних околности, индивидуалне грешке, али и неке ствари на које се није могло утицати, дефинитивно су одредили нашу судбину у Пољској.
-Честитао бих репрезентацији Шпаније на проласку у полуфинале, остварили су то апсолутно заслужено, јер су показали у овом тренутку највише.

Мислим да смо још једном показали да Србија има јако квалитетне младе играче, момке који су с правом били европски и светски прваци. Играти на оваквом нивоу, против овакве репрезентације са играчем мање то само показује какав квалитет има ова генерација. И Србија треба да буде поносна што има овакве играче – не оставља дилему селектор Ненад Лалатовић.
Све би можда било другачије да је на терену остало 11 на 11…
-Могу бити поносан на њих, јер овако се борити са играчем мање и правити шансе…Посебно прво полувреме, када смо били егал, имали две стопостотне шансе. Вељковић је био сам на другој стативи, када је пребацио лопту преко гола. И жао ми је због те шансе, јер да смо постигли гол, ток меча би сасвим сигурно био другачији.

Тешко је било у наставку, али разлика на терену није постојала…

-Плански смо попустили одличној репрезентацији Шпаније да игра више по крилима. Хтели смо да затворимо игру по централи.Да покушамо да их изненадимо, после одузете лопте на нашој половини, да тражимо лопту у простор иза њихових леђа, да постигнемо гол.Тешко је у томе било успети, јер смо већи део утакмице имали играча мање. Друго полувреме, морали смо, сјајно смо се бранили. Имали су Шпанцу једну или две прилике, али то је и нормално када имате играча мање, али имали смо и ми две стопостотне прилике у финишу меча.

Србија није разочарала на Европском првенству, а Шпанија иде у полуфинале…
-Честитам још једном Шпанији на свему што су показали, они су најозбиљнији кандидати да освоје Европско првенство – закључио је на крају селектор Ненад Лалатовић.