У 21

Орлићи се опростили од ЕП у Пољској

23.06.2017.

У последњем мечу наше групе, Шпанија боља за један гол, Ђурђевић искључен

СТРЕЛЦИ:0:1 Суарез 38. Стадион: Завиша у Бидгошћу. Гледалаца: око 13000. Судија: Гедиминас Мажеика (Литванија).Жути картони: Ђурђевић, Јовановић(Србија), Мерино (Шпанија). Црвени картони: Ђурђевић 40.(Србија)
СРБИЈА: Манојловић, Филиповић, Вељковић, Јовановић, Антонов, Максимовић, Лукић (од 86. Плавшић), Гаћиновић, Живковић, Ђурђевић, Радоњић (од 71. Ристић). Селектор Ненад Лалатовић.
ШПАНИЈА: Пау, Одриозола, Гонзалес, Мерино, Хозе Гаја, Солер, Ернандез, Суарез, Вилијамс, Мајорал, Ојарзабал. Селектор: Алберт Селадес.
Поново је Србија, као и у претходна два дуела, ушла добро у меч, контролисала дешавања на терену, а када се подвуче линија и погледа статистика, заслужили смо више од минуса и играча мање на терену.

Играо се 4. минут када је Гаћиновић с десне стране први пут угрозио гол Шпаније. У наставку акције, корнер је извео Живковић, неко је лопту пребацио на другу стативу, а Вељковић је ваљда већ видео лопту у голу, јер је то била толико добра прилика, али уследио је промашај. Десетак минута касније, Радоњић је послао лопту иза задње линије Шпаније, Ђурђевић је одмах шутирао, али стекао се утисак да није морао да жури. Шпанци прву прилику имају у 17. Минуту, али Манојловић излази као победник из дуела „један на један“. Можда и најбољу шансу пропуштамо у 24. минуту. Ђурђевић је био сам с десне стране, могао је да шутира, али изабрао је друго решење, хтео је да упосли Живковића, није испало добро, пропала је добра прилика. И онда казна, Одриозола је пробио по левој страни, одиграо повратну лопту, натрчао је усамљени Суарез и Манојловић је могао само да испрати завршетак акције.

Само неколико минута касније, литвански судија Мжеика показује Ђурђевићу други жути картон, аутоматски црвени и ништа нису вредели покушаји нашег нападача да увери судију да није заслужио ни картон ни искључење.
У наставку Шпанци први прете, истина после наше грешке, јер је Манојловић лоше прихватио једно додавање, али у наставку акције одбранио је шут Суареза и тако се искупио. Ни са играчем мање Орлићи нису били у подрђеном положају, напротив. Бележимо неколико контри и полуконтри,највише преко Живковића, а с друге стране највећа опасност поново долази од капитена Суареза који се у 65. минуту изборио за лепу прилику, али Манојловић је био сигуран.Селектор Лалатовић је освежио екипу, уместо Радоњића у игру је ушао Ристић. До краја бележимо велику прилику Мајорала и фантастичну реакцију Манојловића, а онда на другој страни добар продор Лукића и одличан ударац Живковића, сада и да се Пау истакне. У 88. минуту покушао је и Гаћиновић да савлада шпанског голмана, али није то био довољно јак ударац. На крају минимална победа Шпаније и опроштај Орлића од ЕП у Пољској.