A selekcija

SELEKTOR MLADEN KRSTAJIĆ:ČESTITAM BRAZILU, ALI I MOJIM IGRAČIMA

27.06.2018.

Srbijaječasno završila učešče na Mundijalu u Rusiji,a nepravda  koju smo doživeli u meču saŠvajcarskom  i sramno suđenje nemačkog arbitra, definitivno su imali najviše uticaja na konačan rezultat. Protiv Brazila je Srbija igrala hrabro, ali sjajni pojedinci koji čine tim Brazila znali su da kazne neke naše promašaje. Selektor Mladen Krstajić se prvi pojavio na konferenciji za medije…

-ČestitkeBrazilu na pobedi, iskoristili su svoj individualni kvalitete. Tako su postigli prvi gol, u nastavku smo pokušali da stignemo do izjednačenja, ali oni su kaznli naše promašaje.Čestitam i mojoj ekipi na velikoj požrtvovanosti u ovom meču – rekao je Mladen Krstajić.

Opšti utisak…

-Igrači su dai svoj maksimum, dosšli smo na veliko takmičenje posle osam godina i mislim da možemo svi da budemo zadovoljni. Ima naravno situacija kada je moglo biti i bolje. Protiv Kostarike je bilo dobro, veoma teška utakmica ali i pobeda. Drugi duel protiv Švajcarske …Desilo se to što se desilo. Pred nama je bio Brazil, prilika da pobedom idemo dalje, ali kada se podvuče crta,čestitke igračima na pristupu i ponašanju u ovih mesec dana.

Srbija je delovala dobro, ali opet nedovoljno protiv selekcije kakav je Brazil…

-U meču sa Brazilom nemaš prava na grešku, u prvom delu smo dobro stajali, ali jedan trenutak nepažnje i primili smo gol. U nastavku smo ponovo delovali dobro, ali definitivno neke stvari moramo podići na viši nivo. Ono što je dobro treba usavršavati, ono loše popraviti.

Brazil je bio dobar u igri glavom, segmentu gde je Srbija takođe ubedljiva…

-Pokušali smo da iznenadimo Brazil u igri glavom, ali nisu oni baš ni tako niska ekipa, jer znaju i oni dobro da se postave, tako da deluju moćno i u tom segmentu – rekao je na kraju selektor Mladen Krstajić.