A selekcija

SELEKTOR MLADEN KRSTAJIĆ: DRAGO MI JE ZBOG DOBROG REZULTATA, ALI IMA STVARI KOJE TREBA DA POPRAVIMO

09.06.2018.

Srbija  sa „peticom“ odlazi na Svetsko prvenstvo u Rusiju gde je očekuju dueli u grupi sa Kostarikom, Švajcarskom i Brazilom. Orlovi su maksimalno iskoristili boravak u Bad Valtersdorfu, odigrali dve priprmne utakmice u Gracu (Čile i Bolivija) i 11.juna odlaze u svoju rusku bazu Svetlogorsk, odakle će ići u Samaru (Kostarika), Kalinjigrad (Švajcarska) i Moskvu (Brazil).

-Zahvalio bih se igračima na odličnom pristupu i navijačima na lepoj podršci. Drago mi je zbog dobrog rezultata ali on nije merilo, jer ima dosta stvari koje treba da popravimo i pored činjenice da smo mnogo dobrih stvari videli – ističe selektor Mladen Krstajić.

Ostvaren je rezultat koji hrabri, ali selektor spušta loptu…

-Ekipa je još u fazi stvaranja, rekao sam i pred početak priprema da je mnogo igrača odigralo i više od 50 utakmica u sezoni,da nije lako posle kratkog odmora nastaviti sa napornim radom. Bitno nam je, dakle, da smo pobedili, bilo je i dobrih i loših stvari, ali sada možemo mirnije da nastavimo da radimo i sačekamo 17.jun i prvu utakmicu sa Kostarikom.

Novinari su pohvalili učinak mnogih igrača, posebno apostrofirali Mitrovića…

-Drago mi je da je postigao tri gola, napadači su zaduženi za golove i nadam se da će imati još utakmica na kojima će postići toliko golova.

Kada kaže da ima prostora da sve bude bolje, selektor misli i na zadnju liniju tima…

-Želeo sam da vidim Baneta na desnom beku, u nastavku je bio unutra. Video sam kako funkcioniše Milenković, nisam imao dilemu da će se uklopiti među iskusnije igrače i nije se primetilo da je mlađi deset godina od saigrača. Tošića sam zamenio jer je prethodnu utakmicu odigrao celu…Ima prostora da se još neke stvari poprave, ali zadovoljan sam njihovim pristupom.

Prepoznaje li selektor Nikolu Milenkovića kao Krstajića u njegovim godinama..

-Vidim Nemanju Vidića.

Nije lako nikome dati pet golova,a  shodno našem mentalitetu javnost lako pada u euforiju…

-U javnosti se može podići euforija zbog ovakvog rezultata, ali svesni smo da u nekim fazama utakmice nismo odigrali kako treba, znaju to i igrači i dobro je, posle svega, što u miru očekujemo taj prvi meč na Svetskom prvenstvu.Imamo pred nama još sedam dana rada i ponavljam, ovaj rezultat nam omogućava da se spremamo u miru – zaključio je Mladen Krstajić.

Reprezentacija Srbije odlazi čarter letom u Rusiju, odnosno Kalinjigrad, a zatim autobusom u Svetlogorsk 11.juna u 10,00 sa aerodroma Nikola Tesla.