A selekcija

Selektor i saradnici krstare Evropom, spisak za kvalifikacioni duel sa Gruzijom 9.marta

20.02.2017.

Pred Srbijom je važan kvalifikacioni meč sa Gruzijom, 24. marta u Tbilisiju, a selektor Slavoljub Muslin i saradnici tim povodom prate formu svih kandidata za najbolji nacionalni tim.
-Sutra odlazim u Francusku kako bih obnovio profi licencu, a u isto vreme iskoristiću priliku da pogledam nekoliko utakmica u kojima će akteri biti naši igrači – ističe selektor Srbije.
Skoknuće selektor i do Belgije kako bi gledao duele Anderlehta (Obradović, Spajić), Genta (S.Mitrović)…
-I moji saradnici su prisutni na mnogim stadionima, tako je Goran Đorović minulog vikenda posmatrao susret Selta – Osasuna, odnosno Braga – Benfika, Zoran Filipović je ispratio formu Lazara Markovića, a uskoro ide u Tursku kako bi gledao Jagoša Vukovića u dresu Konje. Pred nama je mnogo aktivnosti, želja nam je da se uverimo u trenutno stanje svakog igrača a spisak za Gruziju objaviću 9. marta – rekao je Slavoljub Muslin.
Za naredni meč sa Gruzijom selektor neće moći da računa na Matiju Nastasića i Aleksandra Kataija (kartoni), a dobra vest je da nema povređenih igrača. Nekoliko reprezentativaca promenilo je klupske boje tokom zimskog prelaznog roka, tako je kapiten Branislav Ivanović dres Čelsija zamenio svetlo plavim bojama Zenita, Lazar Marković je na pozajmici u Halu, Luka Milivojević se preselio iz Atine u London gde je debitovao u dresu Kristal Palasa, a Filip Mladenović je napustio Keln i prešao u Standard iz Liježa.