Vesti

SELEKTOR GORAN IVANČIĆ POSLE UKRAJINE | HVALA NIŠLIJAMA, ČESTITAM IGRAČIMA, VAŽNA POBEDA ZA SRBIJU (VIDEO)

01.02.2020.

Selektor Goran Ivančić bio je zadovoljan i igrom i rezultatom svojih izabranika protiv Ukrajine…

-Čestitao bih prvo igračima na jednoj neverovatnoj utakmici, odradili su sve što smo se dogovorili. Taktički dobra utakmica, zatvorili smo sve što je trebalo, a ono što je najvažnije uspeli smo celu utakmicu da istrčimo u veoma visokom ritmu – rekao je selektor Srbije, Goran Ivančić.

Za razliku od ranijeg perioda, Srbija sada deluje moćno i na fizičkom planu…

– Protiv Ukrajine je to uvek bio problem, jer to je ekipa koja je dominantna fizički, ali uspeli smo danas, pogotovo u drugom poluvremenu da pravimo pritisak kada je to bilo moguće. Tražili smo igru na njihovoj polovini i mislim da smo u tome uspeli. Pobeda je zaslužena, možda je Ukrajina odigrala za nijansu slabije nego što sam ja to očekivao, alo to je njihov problem.

Bilo je mnogo dobrih pojedinaca…

– Golman Momčilović nas je držao  u rezultatskoj prednosti u nekoliko navrata i s obzirom da je u decembru imao operaciju, ovo je za njega bila jedna velika utakmica. Ne bih nikog više isticao od igrača, jednostavno mislim da su svi odigrali na visokom nivou i iskreno se nadam da će moći da ponove ovakvu utakmicu protiv Francuske.

Francuska je jedna od najboljih evropskih selekcija…

– Očekuje nas još teža utakmica koja dolazi posle ogromnog napora koji smo uložili protiv Ukrajine. Francuska je fizički neverovatno dominantna selekcija, visoki su, tanki, lepo građeni, imaju veliki kvalitet, ali i oni će iza sebe imati naporan meč sa Španijom.

Pobeda na otvaranju ovakvog turnira ima veliku težinu…

– Sve je otvoreno, mi smo napravili taj prvi korak koji je bio neophodan u celoj ovoj priči i možemo malo mirnije da uđemo u ovu završnicu, ako mogu tako da kažem. Zahvalio bih se divnoj niškoj publici na podršci i zamolio bih da i sutra budu uz nas protiv Francuske.

Čair se već pokazao kao taličan za naš futsal…

-U Nišu je zaista lepo igrati, ovde smo igrali i baraž meč protiv Češke kada smo slavili plasman na Prvenstvo Evrope. Niška publika godinama prati futsal i razume celu ovu priču.

Na kraju pohvale za ceo tim…

-Lepo je imati dobre pojedince, ali tim je najvažniji. Pogledajte Finsku koja je igrala nerešeno protiv Portugala i Italije, sve to govori da je tim iznad svakog pojedinca. Iz dobre timske igre uvek neko iskoči i to je rezultat te hemije. Naša igra ne zavisi od jednog pojedinca pa ako njemu ne ide, onda da budemo u problemu. Ne, tim je ponavljam najvažniji. I sa tom hemijom, dobrim timskim duhom nastavljamo dalje – jasan je Goran Ivančić, selektor Srbije.