Vesti

KVALIFIKACIJE ZA FUTSAL SP | MOĆNA SRBIJA PROTIV UKRAJINE

01.02.2020.

STRELCI: 1:0 Pršić 11:56, 2:0 Petrov 14:37, 3:0 Pršić 21:32, 4:0 Tomić 29:28, 4:1 Farenjuk 29:41, 5:1 Rakić 30:46, 5:2 Korsun 38:18. Hala „Čair“ u Nišu. Sudije: M.Kastiljo (Portugal), Filipe Santos Duarte (Portugal).

SRBIJA: Momčilović, Rakić, Tomić, Pršić, Simić. Vulić, Aleksić, Petrov, Matijević, Ramić, Lazarević, Stojković, Ristić. Selektor Goran Ivančić

UKRAJINA: Ivanjuk, Korsun, Šoturma, Biloserčivets, Zvarič. Šupin, Jeromin, Mališko, Razuvanov, Mitjuk, Sorokin, Žurba, Farenjuk, Pedjaš.

Fantastičan start Srbije u prvom kolu elit runde kvalifikacija za plasman na FIFA Futsal Prvenstvo sveta u Litvaniji i pobeda protiv Ukrajine 5:2(2:0). Delovali su Orlovi zaista moćno u većem delu utakmice, demonstrirali silu protiv veoma dobre selekcije Ukrajine, ali u ambijentu niškog „Čaira“, jednostavno gosti, uslovno rečeno, nisu imali šta da traže.

Dobro je Srbija ušla u meč, videlo se da izabranici selektora Gorana Ivančića imaju veliku dozu samopouzdanja. I nije se dugo čekalo na prvu pravu priliku, već posle nepuna dva minuta, Tomić je odlično uposlio Pršića koji se našao sam ispred gola, ali ukrajinski golman je odlično reagovao.

Simić i drugovi kontrolisali su dešavanja na terenu, a drugu veliku priliku imali su ponovo naši igrači, ponovo Pršić. Ivanjuk je na vreme istrčao i ušao u šut, dovoljno da se i dalje čeka na promenu rezultata. I ono što smo zaslužili došlo je osam minuta pre kraja prvog dela igre. Pršić je odigrao sjajan dupli pas sa kapitenom Simićem i sada Ivanjuk nije imao šanse – 1:0 za Srbiju!

Krenuli su Ukrajinci sada hrabrije, ali sigurni Momčilović je lako rešavao sve situacije pred našim golom. Bio nam je potreban drugi gol, a za to se pobrinuo Strahinja Petrov, posle jedne polukontre odlično je reagovao i desnom nogom plasirao loptu na pravo mesto – 2:0 za Srbiju! Do kraja poluvremena vredna pomena je još fantastična odbrana Nemanje Momčilovića kada je „skinuo zicer“ posle jakog udarca ukrajinskog igrača.

U nastavku smo imali odmah priliku da praktično zatvorimo utakmicu, ali Rakić se nije najbolje snašao u završnici. Nismo ipak dugo čekali na novu radost. Marko Pršić je izveo slobodan udarac i prosto zakucao loptu iza nemoćnog Ivanjuka – 3:0 za Srbiju!

Ukrajina je bila na pragu katastrofe posle novog gola, sada u režiji sjajnog Dragana Tomića, ali Ukrajinci su se brzo vratili u igru golom Ferenjuka. Da mogu možda nešto više Ukrajinci, nadu im je ugasio Stefan Rakić. Solo rola i fenomenalna završnica za ovacije punog „Čaira“.

I to je bilo sve. Moćna Srbija za ubedljivih 5:2 (2:0) i sada sa još više samopouzdanja čeka duel sa Francuskom (2.februar – 16,30). I tehnički i fizički Srbija je delovala besprekorno, tako da sa mnogo optimizma nastavlja svoj puta ka Litvaniji.