Vesti

SELEKTOR GORAN IVANČIĆ POSLE TRIJUMFA NAD FRANCUSKOM | OVA SRBIJA MOŽE I SA NAJBOLJIMA NA SVETU (VIDEO)

02.02.2020.

Bili su i ostali ponos nacije – futsal selekcija Srbije. Pala je Ukrajina, sada i Francuska, overen je baraž za plasman na Prvenstvo sveta a protiv Španije, još jednog velikana u svetu futsala, možda i nemoguće postane moguće. U tom slučaju Simić i drugovi obezbedili bi direktan plasman …Poslušajmo, ipak, selektora Gorana Ivančića koji zajedno sa svojim saradnicima iz stručnog štaba, ali i glavnog i odgovornog za „futsal pitanja“ u FSS Bojanom Pavićevićem, stvara čuda.

-Šta može da se kaže posle jedne ovakve utakmice? Želeo bih prvo da čestitam selekciji Francuske na odličnoj utakmici, sjajno su otvorili utakmicu.Kod nas je bio prisutan strah u prvih deset minuta. Ono što sam rekao juče, selekcija Francuske je za nas izuzetno nezgodna, mi imao dobre,brze igrače, ali brzina Francuza je prosto neverovatna – ističe selektor Srbije i nastavlja.- Prvih deset minuta nismo mogli da odgovorimo na njihove kontre i te tranzicije su nam bile najveći problem. Ono što me međutim čini ponosnim je to što smo posle svega, uspeli da se vratimo u igru. Velika odlika našeg tima je da i kad gubi, može da se vrati, momci imaju jak karakter.

Nismo bili mnogo svedoci ovakvih preokreta…

-Do sada nismo imali ovakve situacije i mislim da smo sazreli uz jedno ovakvo iskustvo. I zboh toga čestitam mojim igračima koji su dali 150 odsto svojih mogućnosti. Moram da kažem da smo imali veliki problem sa dobijenim crvenim kartonom, jer Rakić mnogo znači ovom timu. Desilo se…I oni su ostali sa igračem manje, pa onda i promašili penal. Svega je bilo na terenu. Mislim da je ova utakmica pokazala zašto publika dolazi da gleda futsal. Ovo je prava promocija futsala. Sa ovakvim pristupom Srbija će uvek da puni hale u zemlji. I verujte, kada bi svaki put ovako odigrali, rezultat je potpuno nebitan. Ali kada se momci ovako bore, uvek se dobro završi.

Sledi duel sa Španijom, ulog je ogroman…

-Protiv Španije se borimo za direktan plasman na Prvenstvo sveta. Neće biti lako, jer to je reprezentacija koja je daleko ispred svih na našem kontinentu. Možda je Portugal blizu njih, ali Španija je u poslednje vreme najbolja. Ono što mene hrabri to je da smo pokazali da možemo da igramo, može mnogo da trčimo, fizički da budemo jaki. Ovo su utakmice u kojima rastemo, napredujemo. I zbog ovakvih rezultata smo minulih meseci igrali protiv najboljih reprezentacija na svetu. Imamo mladu ekipu koja će biti na okupu narednih šest,sedam godina pa onda možete da zamislite kako će ona izgledati za tri ili četiri godine i koji su joj dometi. Mislim da imamo sjajnu budućnost – ne ostavlja dilemu Goran Ivančić.