Вести

СЕЛЕКТОР ГОРАН ИВАНЧИЋ ПОСЛЕ ТРИЈУМФА НАД ФРАНЦУСКОМ | ОВА СРБИЈА МОЖЕ И СА НАЈБОЉИМА НА СВЕТУ (ВИДЕО)

02.02.2020.

Били су и остали понос нације – футсал селекција Србије. Пала је Украјина, сада и Француска, оверен је бараж за пласман на Првенство света а против Шпаније, још једног великана у свету футсала, можда и немогуће постане могуће. У том случају Симић и другови обезбедили би директан пласман …Послушајмо, ипак, селектора Горана Иванчића који заједно са својим сарадницима из стручног штаба, али и главног и одговорног за „футсал питања“ у ФСС Бојаном Павићевићем, ствара чуда.

-Шта може да се каже после једне овакве утакмице? Желео бих прво да честитам селекцији Француске на одличној утакмици, сјајно су отворили утакмицу.Код нас је био присутан страх у првих десет минута. Оно што сам рекао јуче, селекција Француске је за нас изузетно незгодна, ми имао добре,брзе играче, али брзина Француза је просто невероватна – истиче селектор Србије и наставља.- Првих десет минута нисмо могли да одговоримо на њихове контре и те транзиције су нам биле највећи проблем. Оно што ме међутим чини поносним је то што смо после свега, успели да се вратимо у игру. Велика одлика нашег тима је да и кад губи, може да се врати, момци имају јак карактер.

Нисмо били много сведоци оваквих преокрета…

-До сада нисмо имали овакве ситуације и мислим да смо сазрели уз једно овакво искуство. И збох тога честитам мојим играчима који су дали 150 одсто својих могућности. Морам да кажем да смо имали велики проблем са добијеним црвеним картоном, јер Ракић много значи овом тиму. Десило се…И они су остали са играчем мање, па онда и промашили пенал. Свега је било на терену. Мислим да је ова утакмица показала зашто публика долази да гледа футсал. Ово је права промоција футсала. Са оваквим приступом Србија ће увек да пуни хале у земљи. И верујте, када би сваки пут овако одиграли, резултат је потпуно небитан. Али када се момци овако боре, увек се добро заврши.

Следи дуел са Шпанијом, улог је огроман…

-Против Шпаније се боримо за директан пласман на Првенство света. Неће бити лако, јер то је репрезентација која је далеко испред свих на нашем континенту. Можда је Португал близу њих, али Шпанија је у последње време најбоља. Оно што мене храбри то је да смо показали да можемо да играмо, може много да трчимо, физички да будемо јаки. Ово су утакмице у којима растемо, напредујемо. И због оваквих резултата смо минулих месеци играли против најбољих репрезентација на свету. Имамо младу екипу која ће бити на окупу наредних шест,седам година па онда можете да замислите како ће она изгледати за три или четири године и који су јој домети. Мислим да имамо сјајну будућност – не оставља дилему Горан Иванчић.