A selekcija

SELEKTOR DRAGAN STOJKOVIĆ | PREDIVNO VEČE ZA NAS, BRILJANTNA IGRA, REZULTAT TAKOĐE, DRAGO MI JE ZBOG DECE, HVALA IM NA SVEMU ŠTO SU URADILI VEČERAS ZA NAS (VIDEO)

25.09.2022.

Sjajno izdanje i ubedljiva pobeda Srbije u meču sa Švedskom i naravno zadovoljno lice selektora Dragana Stojkovića. Nije prvi čovek nacionalnog tima bio škrt na rečima  kada je posle meča delio pohvale na račun svojih izabranika.

“Videlo se još jednom da Mitrović i Vlahović mogu da igraju zajedno. Mnogo se žrtvuju za tim. Mitrović je postigao tri gola, a Vlahović je odigrao briljantnu utakmicu i bez gola. Igrao je kao zmaj! Nema veze što nije postigao pogodak, jer se kretao sjajno, ulazio u šesnaesterac, pokazao posvećenost na visokom nivou. Njih dvojica se razumeju jako dobro, stalna su opasnost po odbrane, u svakom trenutu”, istakao je selektor.

Ponovo briljantna partija Mitrogola i mala briga zbog povrede, pa je pitanje da li će biti spreman za meč odluke za prvo mesto protiv Norveške u utorak.

“Mitrović je dobio udarac, ali znajući njega, ne verujem da će propustiti utakmicu pa makar imao bolove. On daje sebe sto odsto, nadam se da nije ništa ozbiljno. Imamo još nekoliko dana, videćemo. Nezgodan je udarac, ali moraju da ga tuku malo, dao im je tri gola”.


Mnogo pohvala dobio je i vezista Saša Lukić, strelac fantastičnog gola za 4:1.

“Sve ovo što se dešava sa njim i ovaj prelepi gol, sve sam to ja znao. Da poseduje fantastične kvalitete kao fudbaler, ozbiljan je momak, imam puno poverenje u njega, njegovu igru, fudbalsku inteligenciju. A, ovo večeras je bila fudbalska disertacija! Fenomenalno. Još kada postignete onako prelep gol, to ne može svako. Odigrao je doktorski i bez pogotka, a nije mu prvi put”.

Ne krije Stojković da je zadovoljan i igrom odbrane bez obzira na primljeni gol.

“Odbrana, vrlo korektna, igra vrlo stabilna. Drago mi je zbog debitanta Babića, igrao je zrelo, kao na treningu u zahtevima u igri. Uradio je sve na odličan način”.

Generalno, Dragan Stojković je oduševljen igrom Srbije protiv Švedske, uostalom kao i svi oni koji su bili na stadionu, ali i pored malih ekrana.

“Mislim da je predivno veče za nas, briljantna igra, rezultat takođe. Pokazali smo stil igre koji mi gajimo i želimo i dalje da pokazujemo. Primljeni gol nas nije poremetio, naprotiv, dao nam je dodatni motiv da nastavimo sa lepim akcijama, pas igrom i to je dalo rezultat. Svi su uživali, pogotovo klinci i meni je mnogo drago zbog njih, da će ovo veče pamtiti kao prelepo sećanje. Hvala im na svemu što su uradili za nas večeras”.

Sada je fokus na Oslo i Norvešku. I pitanje koje se samo nameće, kako zaustaviti Halanda?

“Nisam previše razmišljao o Oslu, samo o ovoj utakmici što je sad za nama. Sledi izazov u Norveškoj, imamo vremena da se pripremimo na najbolji način. Haland? Ja ne igram, to morate da pitate igrače kako da ga zaustave (smeh). Moramo da budemo obazrivi, sa visokom koncentracijom sve vreme. Sigurno ga nećemo markirati, igraćemo zonu, nadam se da ćemo uspeti da ga neutrališemo”, poručio je Dragan Stojković.