A selekcija

SELEKTOR DRAGAN STOJKOVIĆ I ALEKSANDAR MITROVIĆ PRED MEČ SA CRNOM GOROM | OVO JE MEČ ISTINE, HOĆEMO, ŽELIMO, MOŽEMO, NAVIJAČI DOĐITE DA ZAJEDNO NAPRAVIMO KORAK KA ISTORIJI (VIDEO)

16.10.2023.

Reprezentacija Srbije igra u utorak, 17. oktobra protiv Crne Gore (20,45) sedmi meč u kvalifikacijama za EURO 2024. Dan pre utakmice na konferenciji za medije bili su selektor Dragan Stojković i najbolji strelac u istoriji reprezentacije, Aleksandar Mitrović.

„Strah kao strah mora da postoji iz jednog razloga, time pokazujete jedno poštovanje prema takmičenju. Peterani strah ne, ali obazrivost da. Protiv Mađara smo uživali u igri, to je sastavni deo jednog tima, u fizičkom i tehničko-taktičkom smislu. Nisi mogao da šetaš po terenu, potrošnja je postojala, ali to se neće osetiti u narednoj utakmici. Imamo dovoljno vremena da se regenerišemo, igrači danas igraju na svaka tri dana, tako da ćemo u tom segmentu biti spremni“ rekao je selektor Dragan Stojković.

„Svi igramo u klubovima na svaka tri dana, sve je to normalno, volimo utakmice i to ne predstavlja problem. Što se tiče same utakmice, do sada smo bili pobednici u međusobnim mečevima, nadam se da će tako biti i sutra. Da, sada je možda i najvažnije, što se tiče uloga. Bili smo već u ovakavoj situaciji, igramo bitnu utakmicu za takmičenje na kome nismo bili 24 godine. Drago nam je da smo u ovakvoj situaciji, da je sve u našim rukama“ ne krije Aleksandar Mitrović.

„Da li osećamo podršku nacije? Normalno je da narod bude uz nas, jednu reprezentaciju imamo, a mi želimo na Evropsko prvenstvo, to je naš cilj“ jasan je selektor.

„Voleli bi da imamo podršku kao Mađari, nadam se da ćemo je imati protiv Crne Gore. Mi znamo šta moramo, to je da damo svoj maksimum. Ne znam kako ide prodaja karata, ali mi smo fokusirani na teren“ kaže Aleksandar Mitrović.

„Kako je ekipa reagovala posle Mađarske? Jako sam ponosan na sve što su uradili i pokazali. Ljudi u Srbiji ne smeju da zamere na njihovoj angažovanosti. Bili smo odvažni, igrali sa stavom, autoritetom, to je Srbija kakvu ja želim. Ali osećanja su pomešana, izgubili smo i zbog toga sam razočaran, jer nismo dobili ono što smo zaslužili. Nismo materijalozovali ono za šta smo se borili. A igrači su pokazali sve što sam tražio od njih. Nivo vere, borbenosti, i sa te strane moje srce je potpuno puno. Promene u timu? Da, biće ih sigurno. Želim da i današnji dan prođe u dobroj atmosferi, ostao je još jedan trening. Ja lično sam potpuno miran pred ovu utakmicu. Da li su svi zdravi? Nisu. Ali rešićemo probleme“ kaže selektor.

 

„Kada obučeš dres reprezentacije imaš obavezu da izađeš na teren i tamo ostaviš srce, da daš sve od sebe za taj grb. Igrači ceo život treniraju da igraju ovakve utakmice, utakmice koje se pamte. A duel sa Crnom Goroim je jedan od tih mečeva. Znamo šta nosi ovaj duel. I svi žele da igraju. Hoćemo podršku navijača i zajedno da napravimo rezultat koji nam mnogo znači“ ističe Aleksandar Mitrović.

„Ovo je za nas definitivno najvažnija utakmica u kvalifikacijama, važna je bila i u Budimpešti, ali ovo je najvažnija. Ovo je meč istine. Hoćemo, želimo, možemo. Srbija će igrati najbolje i najkvalitetnije što može, da pronađemo rešenje da lopta završu u mrežu protivnika. Sad da budemo toliko nesrećni i da nas sreća zaobiđe kao u Budimpšeti, ne verujem, mora jednom da nam se vrati. Verujemo u ovo što radimo, učinićemo sve da pobedimo. Mora da se puca iz svih oružja, ceo arsenal mora da se pokaže na terenu“ kaže selektor.

„Utakmica kou svi mi želimo da igramo. Utakmica za fudbalsku istoriju. Svaka priča staje, moramo da pričamo na terenu. Pozivam navijače da dođu na stadion i zajedno da napravimo jedan korak ka istoriji“ rekao je Aleksandar Mitrović.

„Duel u kome želimo da dominiramo, napadamo, stvaramo šanse. Razumem i njih, normalno je da hrabre sebe, neće valjda da kažu da dolaze da izgube. Ne očekujemo da neko igra za nas, ne zavisimo od drugih. U Budimpešti su igrači pokazali stav, karakter, a velika je stvar, da samo od sebe zavismo. I ne želimo tu šansu da propustimo. Ono što možeš danas, ne ostavljaj za sutra. Biće definitivno dobra utakmica, prisutan je jak takmičarski naboj, velika je važnost“ zaključio je selektor Dragan Stojković.