A selekcija

SELEKTOR DRAGAN STOJKOVIĆ IZ FRANKFURTA | ŽELIM SRBIJU NA PRVENSTVU EVROPE! (VIDEO)

09.10.2022.

Srbija je dobila rivale na putu do takmičenja na koje čeka punih 20 i kusur godina, Srbija silno želi na Prvenstvo Evrope koje se održava u Nemačkoj 2024. godine, a na tom putu rivali su joj Mađarska, Crna Gora, Bugarska i Litvanija. Selektor Dragan Stojković u ekskluzivnom razgovoru za sajt Fudbalskog saveza Srbije ne krije da su prve impresije veoma pozitivne…

„Da, zadovoljan sam grupom, ali nikog ne treba potcenjivati, niti smo mi to radili, niti ćemo nekad to činiti. Jednostavno, naš cilj, bez obzira na imena rivala, se zna, a to je da posle 24 godine budemo učesnici Evropskog prvenstva. I ućinićemo sve da budemo učesnici jednog tako velikog takmičenja“ izjavio je selektor Dragan Stojković.

Iz prvog šešira izvučena je Mađarska i sve je nekako podsetilo na 1997. godinu i baraž za Prvenstvo sveta u Francuskoj?

„Posle mnogo godina ponovo smo sa Mađarima u grupi ili oni sa nama, sećam se tog baraža i veličanstvene pobede u Budimpešti a onda i ubedljivog trijumfa u Beogradu. Mađarska danas je pokazala impresivne rezultate, pogotovo u Ligi nacija, pobedili su Nemačku, Englesku, protiv Italije igrali odlično…Poseduju dobar kvalitet i ekipa su koja mora ozbiljno da se shvati, naravn0“ rekao je selektor Orlova.

Kompletan intervju može da se pogleda na sledećem linku