A selekcija

Savladana Moldavija, Srbija bliža Rusiji -3:0(2:0)

02.09.2017.

Odlično izdanje naše reprezentacije i ubedljiva pobeda protiv Moldavije, sledi važan meč u Dablinu

STRELCI: 1:0 Gaćinović 20, 2:0 Kolarov 30, 3:0 Mitrović 82. Stadion Partizana. Gledalaca:oko 10000. Sudija: Tamaš Bognar (Mađarska). Pomoćnici: B.Buzaš,T.Georgiu.
SRBIJA: Rajković, Ivanović, Maksimović, Nastasić, Kolarov, Matić (od 77. Radoja), Gudelj, Gaćinović, Kostić, Mitrović (od 83. Prijović), Tadić (od 67. Ljajić).
MOLDAVIJA:Ćebanu, Ćebotaru, Posmak, Epueranu, Armaš, Anton, Kojokati (od 74. Karp), Dedov, Jonica, Kočijuk (od 60. Antoniuk), Ginsari.
Sjajno izdanje Srbije u novoj pobedi na putu ka Rusiji 2019. Na travi stadiona Partizana savladana je Moldavija, po svemu prikazanom lako i ubedljivo, a sve zbog veoma ozbiljnog pristupa Muslinovih izabranika.
Od prvog minuta Ivanović i drugovi ušli su motivisano u meč, imali apsolutnu kontrolu i bilo je pitanje samo vremena kada će Moldavci da pokleknu. Strpljivo su naši momci gradili igru i tražili put do mreže Ćebanua, a opasnost je dolazila sa svih strana.I nije se dugo čekalo na prvu radost, igrao se 20 minut, kada je Kostić uputio oštar centaršut, a Gaćinović fenomenalno reagovao i poslao loptu pod prečku gola Moldavije.


Šest minuta kasnije radovao se i Mitrović, ali gol je poništen zbog ofsajda. Nastavili smo sa napadima, igrao se 30 minut kada je Matić poveo jedan, uposlio Gaćinovića koji se sada našao u ulozi asistenta, jer lopta koju je poslao završila je na drugoj stativi gde je spreman bio Kolarov i realizacija je bila neminovna. Prednost sada već opipljiva i sigurna, prednost koja omogućava mirniji nastavak.


I delovala je Srbija baš ubedljivo, sigurno u zadnjoj liniji, raspoloženo i kreativno na sredini i opasno u napadu. Nisu se Mitrović i ostali zadovoljavali postojećim stanjem, a upravo naš najefikasniji igrač u kvalifikacijama poklonio se u 82. minutu i postigao treći gol za Srbiju.
Na kraju zaslužena pobeda, osvojena nova tri boda koja imaju težinu i zbog ishoda duela u Gruziji gde je domaćin igrao nerešeno sa Republikom Irskom.