Vesti

SAJAM SPORTA NA ADI CIGANLIJI | NA ŠTANDU FSS JAGMA ZA FOTOGRAFIJAMA SA AUTOGRAMIMA SRPSKIH REPREZENTATIVACA (VIDEO)

22.09.2023.

Dvanaesti Sajam sporta u organizaciji Sportskog saveza Srbije i pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta, svečano je otvoren u petak na beogradskoj Adi Ciganliji u prisustvu velikog broja učesnika manifestacije, bivših, aktuelnih i budućih sportskih šampiona i ostalih gostiju.

Obraćajući se prisutnima u svojim uvodnim govorima, ministar omladine i sporta u Vladi Republike Srbije Zoran Gajić, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković i predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek, podsetili su na značaj organizacije ovog događaja i pozitivan uticaj sporta u razvoju dece, ali i životima pojedinaca, društva i države.
Najreprezentativniji godišnji promotivno-edukativni sportski događaj u regionu okupio je i ove godine hiljade zainteresovanih za više od 60 sportova i sportskih disciplina, predstavnike teritorijalnih i nacionalnih granskih sportskih saveza i najznačajnijih sportskih i obrazovnih institucija u zemlji.
Na zvaničnom štandu Fudbalskog saveza Srbije, koji tradicionalno učestvuje na Sajmu sporta, najveću pažnju najmlađih posetilaca prvog dana privukle su fotografije sa autogramima vedeta naše muške i ženske A reprezentacije.
Pored niza drugih aktivnosti i poligona na kojima će instruktori uz pomoć talentovanih dečaka i devojčica demonstrirati neke od tajni fudbalskog sporta, vredna pažnje svakako je i revijalna utakmica između veterana Fudbalskog saveza Beograda i gostiju iz Engleske.
Na fudbalskom terenu iza štanda FS Srbije, predstavljeni su programi bazičnog fudbala ‘UEFA Disney Playmakers’ za devojčice predškolskog uzrasta, ‘Fudbal je za sve’ u kojem učestvuju deca školskog uzrasta, dok kompletnu organizaciju sprovede mladi ljudi iz programa ‘Volonteri FSS’.

Učešćem na Sajmu sporta, Fudbalski savez Srbije obeležava ‘Nedelju bazičnog fudbala’ koja se tradicionalno svake godine održava u okviru Evropske nedelje sporta.