Vesti

OSMI MEMORIJAL "MILJAN MILJANIĆ" | TURNIR KOJI RAĐA ASOVE (VIDEO)

08.04.2022.

U pres centru FSB održana je konferencija za medije povodom osmog po redu međunarodnog memorijalnog turnira “Miljan Miljanić 2022”. Turnir se održava od 12 -14. aprila 2022. godine u SC FS Srbije u Staroj Pazovi, a osim reprezentacije Srbije, učesnici su još  selekcije Crne Gore, Severne Makedonije i prvi put Republike Irske. Sve utakmice igraju se u SC FS Srbije u Staroj Pazovi, a u utorak 12. aprila 2022. godine Miljanov Memorijal otvoriće reprezentacije Crne Gore i Severne Makedonije u 13:00 časova na terenu broj 3. Od 15:30 časova na terenu broj 6 sastaće se Srbija i Republika Irska.

U sredu 13. aprila je slobodan dan, a delegacije zemalja učesnika, FS Srbije i FS Beograda će u prisustvu članova porodice Miljana Miljanića i njegovih nekadašnjih fudbalera položiti cveće na njegov grob koji se nalazi u Aleji zaslužnih građana na beogradskom Novom groblju.

Takmičenje se završava u četvrtak 14. aprila kada se igra prvo utakmica za treće mesto između poraženih prvog dana (13:00 časova na terenu broj 6), a zatim i finale na glavnom stadionu koje će početi u 16:00 časova i prenosiće ga TV Arena sport. Po završetku finala održaće se i ceremonija dodele pehara i priznanja.

Pred predstavnicima medija pojavili su se predstavnici FS Beograda i FS Srbije, a gosti konferencije bili su još koordinator mlađih selekcija i instruktorske službe FSS Igor Matić, selektor naše reprezentacije mlađih kadeta Aleksandar Luković i kapiten reprezentacije Nikša Delibašić. Generalni sekretar FSB Miroslav Stojanović pozdravio je sve prisutne u ime FS Beograda izrazivši zadovoljstvo što je FS Beograda zajedno sa FS Srbije organizator ovog tradicionalnog Memorijala.

Selektor Luković prvo je čestitao starijoj kadetskoj reprezentaciji plasman na Evropsko prvenstvo, a zatim je izneo detalje priprema za predstojeće takmičenje, potencirajući razvoj mlađih kategorija.  Luković ne krije ambiciju da se ponovi uspeh prošlogodišnje generacije koja je osvojila sedmi Miljanov memorijal. Istakao je i da je dobro što se na startu sastajemo sa Republikom Irskom koja igra na jedan drugačiji način od Crnogoraca i Makedonaca.

Kapiten Nikša Delibašić je centralni napadač “Čukaričkog” i nada se uspešnim rezultatima na predstojećem turniru, obećavši da će on i njegovi saigrači dati sve od sebe da postignu zapažen rezultat. Igor Matić je podvukao da se u FSS strpljivo radi selektivni proces i da je generacija koja učestvuje na predstojećem takmičenju izuzetno talentovana. Memorijal posvećen veličini kakva je bio Miljan Miljanić je veoma značajan i izrazio je nadu da će u budućnosti to takmičenje biti još atraktivnije.

Dušan Gelić učestvuje u organizaciji ovog Memorijala, istakao da je sve spremno i da svi učesnici imaju optimalne uslove u SC FSS u Staroj Pazovi.

Našu selekciju na ovom turniru činiće: golmani Jovan Miladinović (Crvena zvezda), Viktor Erić (Partizan) i Viktor Džodić (Monpelje). Odbrambeni igrači: Veljko Milosavljević, Vikotor Stojanović, David Đurić, Mateja Ostojić (Crvena zvezda), Bogdan Plavšić, Pavle Radojković (Čukarički) i Andrija Makaji (Partizan). Igrači sredine terena Andrej Petrović, Veljko Vukojević (Crvena zvezda), Zoran Alilović, Uroš Filimonović (Partizan), Mihajlo Cvetković, Stefan Đorđević i Dimitrije Janković (Čukarički). napadači Andrija Mihajlović (Crvena zvezda), Andrej Subotić, Nikša Delibašić (Čukarički), Uroš Sremčević (Mladost), Lazar Jovanović (Vojvodina) i Jovan Živković (Rapid, Beč).