Вести

ОСМИ МЕМОРИЈАЛ "МИЉАН МИЉАНИЋ" | ТУРНИР КОЈИ РАЂА АСОВЕ (ВИДЕО)

08.04.2022.

У прес центру ФСБ одржана је конференција за медије поводом осмог по реду међународног меморијалног турнира “Миљан Миљанић 2022”. Турнир се одржава од 12 -14. априла 2022. године у СЦ ФС Србије у Старој Пазови, а осим репрезентације Србије, учесници су још  селекције Црне Горе, Северне Македоније и први пут Републике Ирске. Све утакмице играју се у СЦ ФС Србије у Старој Пазови, а у уторак 12. априла 2022. године Миљанов Меморијал отвориће репрезентације Црне Горе и Северне Македоније у 13:00 часова на терену број 3. Од 15:30 часова на терену број 6 састаће се Србија и Република Ирска.

У среду 13. априла је слободан дан, а делегације земаља учесника, ФС Србије и ФС Београда ће у присуству чланова породице Миљана Миљанића и његових некадашњих фудбалера положити цвеће на његов гроб који се налази у Алеји заслужних грађана на београдском Новом гробљу.

Такмичење се завршава у четвртак 14. априла када се игра прво утакмица за треће место између поражених првог дана (13:00 часова на терену број 6), а затим и финале на главном стадиону које ће почети у 16:00 часова и преносиће га ТВ Арена спорт. По завршетку финала одржаће се и церемонија доделе пехара и признања.

Пред представницима медија појавили су се представници ФС Београда и ФС Србије, а гости конференције били су још координатор млађих селекција и инструкторске службе ФСС Игор Матић, селектор наше репрезентације млађих кадета Александар Луковић и капитен репрезентације Никша Делибашић. Генерални секретар ФСБ Мирослав Стојановић поздравио је све присутне у име ФС Београда изразивши задовољство што је ФС Београда заједно са ФС Србије организатор овог традиционалног Меморијала.

Селектор Луковић прво је честитао старијој кадетској репрезентацији пласман на Европско првенство, а затим је изнео детаље припрема за предстојеће такмичење, потенцирајући развој млађих категорија.  Луковић не крије амбицију да се понови успех прошлогодишње генерације која је освојила седми Миљанов меморијал. Истакао је и да је добро што се на старту састајемо са Републиком Ирском која игра на један другачији начин од Црногораца и Македонаца.

Капитен Никша Делибашић је централни нападач “Чукаричког” и нада се успешним резултатима на предстојећем турниру, обећавши да ће он и његови саиграчи дати све од себе да постигну запажен резултат. Игор Матић је подвукао да се у ФСС стрпљиво ради селективни процес и да је генерација која учествује на предстојећем такмичењу изузетно талентована. Меморијал посвећен величини каква је био Миљан Миљанић је веома значајан и изразио је наду да ће у будућности то такмичење бити још атрактивније.

Душан Гелић учествује у организацији овог Меморијала, истакао да је све спремно и да сви учесници имају оптималне услове у СЦ ФСС у Старој Пазови.

Нашу селекцију на овом турниру чиниће: голмани Јован Миладиновић (Црвена звезда), Виктор Ерић (Партизан) и Виктор Џодић (Монпеље). Одбрамбени играчи: Вељко Милосављевић, Викотор Стојановић, Давид Ђурић, Матеја Остојић (Црвена звезда), Богдан Плавшић, Павле Радојковић (Чукарички) и Андрија Макаји (Партизан). Играчи средине терена Андреј Петровић, Вељко Вукојевић (Црвена звезда), Зоран Алиловић, Урош Филимоновић (Партизан), Михајло Цветковић, Стефан Ђорђевић и Димитрије Јанковић (Чукарички). нападачи Андрија Михајловић (Црвена звезда), Андреј Суботић, Никша Делибашић (Чукарички), Урош Сремчевић (Младост), Лазар Јовановић (Војводина) и Јован Живковић (Рапид, Беч).