A selekcija

ORLOVI U KATARU | SATNICA I STADIONI

02.04.2022.

Srbija se nalazi u Grupi G na Prvenstvu sveta u Kataru zajedno sa Brazilom, Švajcarskom i Kamerunom, a poznata je i  satnica, kao i lokacija  gde će igrati svoje mečeve. Jedan od dva susreta navijači „orlova“ će gledati u prepodnevnim satima po srednjeevropskom vremenu.
Srbija će, dakle, mundijalsko putovanje u Kataru početi u četvrtak 24. novembra protiv Brazila u 22.00 sata po lokalnom, odnosno u 20.00 časova po srednjeevropskom vremenu i to na stadionu „Lusail“.

To je stadion na kojem će 18. decembra biti igrano veliko finale Svetskog prvenstva! Ovaj stadion može da primi  80.000 gledalaca, a posle turnira, biće sređen tako da primi dvostruko manje gledalaca.
Izabranike selektora Dragana Stojkovića zatim čeka meč protiv Kameruna. Taj duel je na programu u ponedeljak 28. novembra od 11.00 časova po našem vremenu, a igraće se na stadionu „Al Džanub“ u mestu Al Vakra, blizu Dohe.


I za kraj grupne faze, meč sa Švajcarskom, „orlovi“ će igrati u petak 2. decembra, ponovo u večernjem terminu od 20.00 časova, ali na stadionu „974“. Ovaj stadion poznat je po tome što je sastavljen upravo od 974 montažna kontejnera, a posle Mundijala će biti rastavljen! Takođe, 974 je simboličan broj, pošto je to telefonski pozivni broj za Katar.

Ako Srbija ostvari plasman u osminu finala, igraće ili 5. decembra na istom tom stadionu (ako bude prva u grupi) ili 6. decembra na stadionu „Lusail“ ako završi na drugom mestu. Oba meča su na programu  od 20.00 po srednjeevropskom vremenu.