A selekcija

ORLOVI U JAPANU | PREDRAG RAJKOVIĆ

06.06.2021.

U iščekivanju prvog meča u Japanu, najvedrijeg raspoloženja u taboru srpske reprezentacije svakako je golman Predrag Rajković koji, poput selektora Stojkovića, očekuje zanimljivu i dobru utakmicu protiv Jamajke.

„Biće interesantno, bez rezultatskog značaja i pritiska. Lepa prilika da se još više uigramo i pripremimo za mečeve odluke u kvalifikacijama za Svetsko prvesntvo. Ujedno, šansa i za debitante da pokažu šta znaju i da dokažu da su zaslužili poziv u reprezentaciju“.

Rezultat nije u prvom planu, ali bi pobeda svakako dobrodošla za nastavak niza sa početka kvalifikacija.

„Ne bi bilo loše, mi ćemo u svakom slučaju ići na pobedu. Treba da igramo opušteno, a naš cilje se zna bez obzira na ime protivnika“.

Svetski i evropski šampion u omladinskom uzrastu, sada je dočekao da bude jedan od starosedelaca u A timu Srbije.

„Ko bi rekao da ću sa 25 godina biti jedan od najstarijih u reprezentaciji, bar kada je reč o golmanima. Ilić i Nikolić su sjajni momci, znam ih od ranije, savršeno funkcionišemo i verujem da je i trener Čumić zadovoljan kako radimo na treninzima“.

Za kraj neizbežno pitanje, odakle tolika energija za šalu na svakom koraku, posle 24 sata puta do Japana i vremenske razlike od 6 sati.

„Volim da budem nasmejan, prija mi atmosfera bez tenzije. Na taj način lakše se podnose ove stroge mere karantina u Kobeu. Nema izlaska iz hotela, pa zamislite da pored svega toga ne bude šale i pozitivnog raspoloženja. Zavladala bi potpuna depresija. Nisam se još uvek navikao na vremensku razliku, budim se u pola šest kao vampir, pijem pet kafa pre doručka da dođem sebi“ – zastao je Rajković na trenutak, pa brzo nastavio:

„Ne znam odakle izvlačim toliku pozitivnu energiju. Možda mi je pr Milan Vuković inspiracija… šta znam…“.

A na konstataciju da se mesto u kome Srbija igra protiv Jamajke zove Miki siti, Rajković sleže ramenima i pravi zanimljivu grimasu na licu:

„Auuuu… jezivo… šta da kažem, neka nam je sa srećom u Miki sitiju (smeh)“.