A selekcija

ORLOVI ODRADILI POSLEDNJI TRENING | TUMBAKOVIĆ I MITROVIĆ PRED MEČ SA LUKSEMBURGOM (VIDEO)

13.11.2019.

Reprezentacija Srbije dočekuje Luksemburg (14.11 – 20,45 stadion „Rajko Mitić“) u pretposlednjem meču grupne faze kvalifikacija za plasman na Prvenstvo Evrope, a pred brojnim predstavnicima medija u SC FSS u Staroj Pazovi danas su bili selektor Ljubiša Tumbaković i Aleksandar Mitrović.

Očekivanja pred Luksemburg…

„Još jedna utakmica protiv ekipe o kojoj sve znamo, selekciji koja nas je namučila u prvom meču. Tada smo dali golove na vreme i rešili utakmicu u svoju korist. I sada nas očekuje težak meč, želimo da osvojimo nova tri boda. Ako želimo nečemu da se nadamo moramo da pobedimo Luksemburg i posle Ukrajinu. Što se tiče golova, ne opterećujem se, do sada sam postigao mnogo golova, a znam da ću oboriti rekord pre ili kasnije. Najvažnije da ekipi ide dobro“ – rekao je Aleksandar Mitrović.

O golovima i ambijentu…

„Stvarno se ne opterećujem, nadam se da ću zaposlene u FSS naterati da promene onaj poster sa brojem do sada postignutih golova, koji stoji na zidu SC FSS pored svlačionice. Ne želim da se opterećujem, važno je da ekipa pobeđuje a onda će biti i golova. Što se tiče atmosfere, gledao sam Partizan protiv Moldea, video fantastičnu atmosferu koju su deca napravila. Videćemo kako će sada sve izgledati“.

Igra na visokom nivou u klubu i reprezentaciji…

„Sam sebi sam najveći protivnik, gledam da uvek budem motivisan, a u dresu reprezentacije sam grb je više nego dovoljan da u svaku utakmicu uđem maksimalno motivisano. I ne bih se složio da nemam konkurenciju, ona je prisutna na svakom treningu“- zaključio je Aleksandar Mitrović.

Šta se promenilo između dve utakmice sa Luksemburgom, kakvog rivala očekujemo, ima li dileme oko našeg sastava…

„Nemam dileme oko sastava. Šta se promenilo? Ne nešto posebno značajno, osim da smo dodatno skautirali Luksemburg. Kod njih nema nekih promena u načinu igre. Pokušaće da igraju „direktan“ fudbal preko kontri i polu-kontri, ali mi se spremamo za ovu utakmicu kao da je jedina u ovom ciklusu. I bavimo se od prvog dana samo Luksemburgom, a posle se okrećemo Ukrajini“ – rekao je Ljubiša Tumbaković.

Nije lako igrati kad znate da zavisite od rezultata druge selekcije…

„Pripremamo utakmicu sa Luksemburgom jer imamo odgovornost prema Srbiji. I zato sam rekao da se pripremamo kao da je jedina utakmica u ovom ciklusu. I nisam siguran da mnogo verujemo u iznenađenje u mečevima Portugala, ali mi idemo korak po korak, da mi budemo zadovoljni našim poslom.

Da li dobra igra i rezultat mogu da privuku veći broj navijača protiv Ukrajine…

„Kada igra reprezentacija onda mora uvek da bude pun stadion. To je neki moj stav, bez obzira na protivnika. Svedoci smo kako to izgleda u Evropi, gde su stadioni uglavnom puni kada igra najbolji nacionalni tim. Videćemo sada i koliko će dece biti, jer se utakmica igra kasno“ – zaključio je selektor Ljubiša Tumbaković.

https://www.instagram.com/p/B40g-fols01/?igshid=uk25yblf7wwy

Poslednjem treningu Orlova pred duel sa Luksemburgom prisustvovali su predsednik Slaviša Kokeza, potpredsednici Nenad Bjeković i Marko Pantelić, sportski direktor Vladimir Matijašević, skauti Zoran Filipović i Momčilo Vukotić…