Vesti

”ORLIĆI” U NOTINGEMU IGRAJU PROTIV AKTUELNOG PRVAKA EVROPE U21 | IZJAVE SELEKTORA DUŠANA ĐORĐEVIĆA, STEFANA MITROVIĆA I MIHAJLA ILIĆA, TRENING NA ”SITI GRAUNDU”

12.10.2023.

Mlada reprezentacija Srbije nastavlja kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2025. utakmicom protiv aktuelnog prvaka Evrope u ovom uzrastu (U21), selekcije Engleske, koja je na programu u četvrtak, 12. oktobra od 20.45 na stadionu ”Siti Graund” u Notingemu (RTS 2).

Posle dvodnevnog rada u Sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi, izabranici selektora Dušana Đorđevića su u sredu otputovali u Englesku. ”Orlići” su po dolasku u Notingem odradili i poslednji trening pred utakmicu, u dobroj atmosferi, na stadionu Notingem Foresta.

Selektor Dušan Đorđević pred ispit sa Engleskom :

”Posle svega dva treninga otputovali smo na utakmicu sa Engleskom, ekipom koja je verovatno i favorit u našoj grupi, sa izuzetnim pojedincima, koji imaju standardne uloge u svojim timovima. Takvi izazovi su prilika da pokažemo da li smo tim za velika dela. Duži period smo radili na pripremi oktobarskih mečeva. Nadam se da smo uspeli da na igrače prenesemo ideju kojom želimo da se predstavimo na ovom važnom gostovanju. Uveren sam da su momci svesni grba koji nose, odgovornosti i  angažovanja koje se očekuje. Verujem da možemo da ostavimo dobar utisak.”

Mitrović i Ilić: Jedva čekamo utakmicu!

”Znam kakva je Engleska ekipa. Igramo na vrućem terenu, igramo protiv favorita, ali apsolutno verujemo da možemo da napravimo dobar rezultat. Nismo došli sa belom zastavom, daćemo sve od sebe, jer to je preduslov za svaki dobar rezultat. Idemo na tri boda”, izjavio je Stefan Mitrović.

”Imali smo iskustva sa većinom igrača koju sada nastupaju za (U-21) reprezentaciju Engleske, s obzirom da smo prethodne godine igrali protiv istih na Evropskom prvenstvu (U-19). Engleska ima nekolicinu igrača koji već imaju dobre karijere i mnogo iskustva u seniorskom fudbalu, ali borićemo se, kao i na svakoj utakmici. Odradili smo trening na ovom prelepom stadionu, gde sam siguran da će biti dobra atmosfera. Svi smo raspoloženi i jedva čekamo da izađemo na teren” dodao je Mihajlo Ilić.

Foto: Notingem Forest, FSS