Вести

”ОРЛИЋИ” У НОТИНГЕМУ ИГРАЈУ ПРОТИВ АКТУЕЛНОГ ПРВАКА ЕВРОПЕ U21 | ИЗЈАВЕ СЕЛЕКТОРА ДУШАНА ЂОРЂЕВИЋА, СТЕФАНА МИТРОВИЋА И МИХАЈЛА ИЛИЋА, ТРЕНИНГ НА ”СИТИ ГРАУНДУ”

12.10.2023.

Млада репрезентација Србије наставља квалификације за Европско првенство 2025. утакмицом против актуелног првака Европе у овом узрасту (U21), селекције Енглеске, која је на програму у четвртак, 12. октобра од 20.45 на стадиону ”Сити Граунд” у Нотингему (РТС 2).

После дводневног рада у Спортском центру Фудбалског савеза Србије у Старој Пазови, изабраници селектора Душана Ђорђевића су у среду отпутовали у Енглеску. ”Орлићи” су по доласку у Нотингем одрадили и последњи тренинг пред утакмицу, у доброј атмосфери, на стадиону Нотингем Фореста.

Селектор Душан Ђорђевић пред испит са Енглеском :

”После свега два тренинга отпутовали смо на утакмицу са Енглеском, екипом која је вероватно и фаворит у нашој групи, са изузетним појединцима, који имају стандардне улоге у својим тимовима. Такви изазови су прилика да покажемо да ли смо тим за велика дела. Дужи период смо радили на припреми октобарских мечева. Надам се да смо успели да на играче пренесемо идеју којом желимо да се представимо на овом важном гостовању. Уверен сам да су момци свесни грба који носе, одговорности и  ангажовања које се очекује. Верујем да можемо да оставимо добар утисак.”

Митровић и Илић: Једва чекамо утакмицу!

”Знам каква је Енглеска екипа. Играмо на врућем терену, играмо против фаворита, али апсолутно верујемо да можемо да направимо добар резултат. Нисмо дошли са белом заставом, даћемо све од себе, јер то је предуслов за сваки добар резултат. Идемо на три бода”, изјавио је Стефан Митровић.

”Имали смо искуства са већином играча коју сада наступају за (U-21) репрезентацију Енглеске, с обзиром да смо претходне године играли против истих на Европском првенству (U-19). Енглеска има неколицину играча који већ имају добре каријере и много искуства у сениорском фудбалу, али борићемо се, као и на свакој утакмици. Одрадили смо тренинг на овом прелепом стадиону, где сам сигуран да ће бити добра атмосфера. Сви смо расположени и једва чекамо да изађемо на терен” додао је Михајло Илић.

Фото: Нотингем Форест, ФСС