A selekcija

OPROŠTAJ OD GORANA BUNJEVČEVIĆA

30.06.2018.

Veliki broj sadašnjih i bivših fudbalskih reprezentativaca, igrača, sportista i sportskih radnika oprostilo se od Gorana Bunjevčevića, sportskog direktora Fudbalskog saveza Srbije, koji je preminuo pre dva dana.

Sala Skupštine grada Beograda bila je premala da primi sve one koji su došli da se oproste od bivšeg fudbalera, istaknutog funkcionera i velikog čoveka. Komemoraciji je uz članove porodice prisustvovao i veliki broj bivših i sadašnjih fudbalera, trenera, sportista i sportskih radnika.

Pored čelnika Fudbalskog saveza, predsednika Slaviše Kokeze, generalnog sekretara Jovana Šurbatovića, potpredsednika Save Miloševića, Nenada Bjekovića i Dragana Lazovića, bili su prisutni i reprezentativci Srbije, koje je vest o smrti našeg Bunje, zatekla na povratku sa Mundijala u Rusiji – Nemanja Matić, Vladimir Stojković, Aleksandar Kolarov i selektor Mladen Krstajić. Komemoraciji su prisustvovali i Zoran Laković, Dejan Stanković…kao  i predstavnici Crvene zvezde, u kojoj je sa uspehom igrao, zatim Partizana i mnogih drugih klubova.

Od Gorana Bunjevčevića se oprostio bivši selektor Ilija Petković.

-Otišao je prerano. Tek je trebalo da živi. Bio je dovoljno mlad da ispuni sve fudbalske želje, dovoljno iskusan da ih sprovede. Nikad nije dizao glas. Bio je zdrav i prav, a onda ga je bog pozvao sebi da vodi fudbalske igre gore. Bunja je mnogo toga mogao da predvidi pre svih. Teško izgovaram ove reči, jer mi je pred očima njegov lik. Bunjo, nisi smeo da nas napustiš. Zbogom, prijatelju, neka ti je večna slava i hvala – rekao je Ilija Petković.

Bivši igrač Crvene zvezde Perica Ognjenović rekao je da su mnogi igrači izgubili svoj veliki oslonac.

-Ne znam da li je fudbal izgubio najboljeg čoveka, ali najpoštenijeg jeste. Mi, prijatelji i drugari, izgubili smo jedan veliki oslonac. Uvek je bio tu za sve nas. Nama ostaje da čuvamo lik i delo Gorana Bunjevčevića. Mnogo će nam nedostajati –  rekao je Perica Ognjenović.

Od Gorana Bunjevčevića se oprostila i Crvena zvezda komemoracijom na stadionu „Rajko Mitić”.

Goran Bunjevčević je sahranjen  u 15 časova na Novom bežanijskom groblju.