У 17

Омладинци водили против Украјине, а онда у финишу се опростили од пласмана на Европско првенство

24.03.2018.

СТРЕЛЦИ: 0:1 Ђ.Јовановић (из једанаестерца) 21, 1:1 Миколенко 79, 2:1 Сафронов 90+1. Стадион: Илие Оана у Плоештију. Гледалаца: око 500. Судија: Александар Харкам. Жути картони: Биеалиев, Кашчук (Украјина), Деветак, Бошњак, Иванчевић, С.Јовановић, Ђекић (Србија). 

УКРАЈИНА: Кушчерук, Миколенко, Бондар, Снурицин, Сафронов, Биеалиев, Дришлук, Корниленко, Кашчук, Булетса (од 73.Румениук), Суприаха (од 64. Кулаков).
СРБИЈА: Ђекић, Влалукин, Иванчевић, Бошњак, Деветак, Мишковић, Илић, Петровић, Ј.Јовановић (од 81. Јовељић), Максимовић (од 88. Ступаревић), С.Јовановић.
Генерација (1999.) која много обећава није успела да оствари пласман на Европско првенство које се одржава у Финској. После пораза у првом колу елит рунде квалификација против Румуније, изабраници селектора Милоша Велебита су били на прагу победе против Украјине, али на крају су остали и без бода.
У условима који су поново били веома лоши, на очајном терену, наши момци су први дошли у вођство голом Ђорша Јовановића из оправдано досуђеног једанаестерца.

И имали су „орлићи“ контролу дешавања на терену, Украјинци нису практично створили прилику за гол. Највећа претња долазила је после прекида, а опет ми смо деловали сасвим добро у пољу. У односу на први меч, сада на терену од првог минута са Луком Илићем, Влалукином и Иванчевићем, чинило се да ћемо успети да приведемо меч до краја на начин како то нама одговара, али мали пад концентрације у финишу меча донео је Украјини можда и неочекивано изједначење. И онда када Србија није имала више избора,јер била нам је неопходна победа, Украјина је стигла до другог гола и победе.
У последњем трећем колу Србија се састаје са Шведском, 27. марта.