А селекција

ИЗ ЛОНДОНА АЛЕКСАНДАР ПРИЈОВИЋ И ИВАН ОБРАДОВИЋ

25.03.2018.

Репрезентација Србије у уторак, 27.марта, у Лондону има, после меча са Мароком, другу проверу пред мајско окупљање за завршне припреме и учешће на Светском првенству у Русији.Ривал је још један учесник највећег планетарног такмичења, селекција Нигерије, која је пре три дана била боља у провери против Пољске (1:0).

Орлови су стигли у Лондон, одрадили су и први тренинг, атмосфера у екипи је добра, а утиске о ономе што је било, али и што очекује селекцију у новом тесту, изнели су Александар Пријовић и Иван Обрадовић.

Мароко је архивиран…

-Генерално то је била пријатељска утакмица која треба да нам послужи да се што боље уиграмо како би се све коцкице сложиле онда када то буде било најважније.Мароко је  добра селекција, али мислим да нисмо заслужили да изгубимо. Нисмо им допустили да створе неке шансе, а опет дали су нам два гола, рекао бих из ничега, тако да има ту места и простора да се напредује, пре свега да коригујемо неке индивидуалне грешке.Било је ту и позитивних ствари, али важно је да у сваком наредном мечу постигнемо напредак – истиче Александар Пријовић.

Нигерија нови тест…

-Нигерија је репрезентација која заслужује респект, физички су јаки, дефинитивно ће бити добар тест за нас. Учинићемо све да победимо, даћемо максимум да резултат буде бољи него у претходном мечу. Генерално исход није примаран, јер важно је да поправимо неке ствари, али у фудбалу је, руку на срце, резултат увек у првом плану. Битно нам је, дакле, да победимо и остваримо позитиван резултат – рекао је Александар Пријовић.

Иван Обрадовић се такође прво осврнуо на дуел са Мароком…

-Мислим да је било добро, пар грешчица, али све је то нормално, променили смо систем и доста другачији састав у односу на утакмице које смо играли у новембру.Радићемо анализу и сигуран сам да ћемо се још боље припремити за Нигерију – рекао је Иван Обрадовић и додао.- И та утакмица је показала шта нас чека на Светском првенству.Добро је познато да у фудбалу данас нема лаких противника, а Мароко је показао да је добро организована екипа која воли посед лопте. У квалификацијама су били први у групи, нису чак ни примили гол, тако да је све то добар показатељ шта нас све чека на Светском првенству, односно да ће сигурно бити изненађења.

Нигерија је још квалитетнија од Марока…

-Видео сам то у оним утакмицама у новембру, чак су и Аргентину победили. Физички су доминантна репрезентација са доста талентованих играча и неће бити лако. Али сигурно да ће ово бити још једна добра провера, прилика да видимо на ком смо нивоу и наравно да порадимо на неким стварима. И немам дилему да су ове две утакмице биле прави избор.

Атмосфера је добра…

-Најбитније да се ствара тимски дух, добро функционишемо као тим, не види се нека разлика између млађих и старијих играча, осећа се подршка. Ја лично сам се увек у репрезентацији осећао сјајно.За сада је, дакле, све како треба и надам се да ће тако и остати – рекао је Иван Обрадовић.