Vesti

ODRŽANA SEDNICA KOMISIJE ZA LICENCIRANJE KLUBOVA

21.04.2022.

Komisija za licenciranje klubova Fudbalskog saveza Srbije, odnosno prvostepeni organ u postupku licenciranja, na sednici koja je održana 20.04.2022. godine u sastavu Miljko Valjarević predsednik, Aleksandar Prekodravac potpredsednik, kao i članovi Igor Radmanović i Dragoslav Pivić, razmatrala je dokaze o ispunjenosti kriterujuma za klubove koji su se prijavili za postupak licenciranja za takmičenja u organizaciji UEFA i za takmičenje u Super ligi za takmičarsku sezonu 2022/2023.

Razmatrani su dokazi vezani za sve kriterijume: sportske, infrastrukturne, personalno-administrativne, pravne kao i finansijske. Dokazi su razmatrani na osnovu izveštaja eksperata za svaki od napred pomenutih kriterijuma. Komisija je konstatovala da je pristiglo dvanaest prijava kao i dokumentacija vezana za ispunjenje kriterijume od strane klubova u okviru postupka licenciranja za takmičenja u organizaciji UEFA, odnosno dvadeset i četiri prijave kao i dokumentacija vezana za ispunjenje kriterijuma od strane klubova u okviru postupka licenciranja za takmičenje u Super ligi.

Uvidom u dostavljenu dokumentaciju, Komisija je jednoglasno odlučila da se, a na osnovu dokaza o ispunjenost kriterijuma, izda licenca za takmičenja u organizaciji UEFA FK Crvena zvezda, FK Partizan, FK Čukarički d.o.o, FK T.S.C., FK Vojvodina, FK Voždovac, FK Radnički i FK Napredak koji su u potpunosti ispunili svih pet kriterijuma predviđenih odredbama Pravilnika o licenciranju. Ova licenca podrazumeva da napred navedeni klubovi imaju pravo da nastupaju kako u takmičenjima u organizaciji UEFA, tako i u Super ligi u takmičarskoj sezoni 2022/2023, a u zavisnosti od ostvarenog sportskog rezultata. Licencu za takmičenje u Super ligi za takmičarsku sezonu 2023/2023 dobili su FK Mladost, FK Radnik, FK Spartak Ždrepčeva Krv, FK Radnički 1923, FK Proleter, FK Metalac, FK Mladost G.A.T., FK Javor-Matis i FK Železničar.

Takođe je sproveden i postupak liceciranja ženskih klubova za takmičenja u organizaciji UEFA, odnosno Ligu šampiona za žene. Komisija je  odlučila da se izda licenca ŽFK Spartak iz Subotice.

Ostali klubovi, koji nisu uspeli da dokažu da su ispunili kriterijume, imaju mogućnost da u žalbenom postupku to dokažu i da na taj način dobiju licencu za takmičarsku sezonu 2022/2023.