A selekcija

Novi početak na Dalekom istoku

08.11.2017.

Orlovi odradili prvi trening, a Filip Kostić i Antonio Rukavina ističu da je prvi meč sa Kinom na azijskoj turneji poseban izazov

Put je bio naporan i dug. Ipak to ni jednog momenta nije umanjilo želju reprezentativaca Srbije da na uvodnom treningu u Kini ispune sve zahteve vršioca dužnosti selektora Mladena Krstajića. Za dva dana naš tim očekuje prvi meč od završetka kvalifikacija u kojima je za Srbiju i više nego uspešno igrao as nemačkog Hamburga Filip Kostić.
-Iza mene je baš uspešan vikend. Ostvarili smo pobedu u prvenstvu u kojoj sam učestvovao sa golom i to je doprinelo da se baš dobro osećam pred novo okupljanje reprezentacije.Verujem da će utakmica protiv Kine biti veoma interesantna i da će predstavljati jednu vrstu posebnog izazova za nas. Ipak smo ovde dočekani kao selekcija koja je obezbedila plasman na SP i od nas se očekuje da budemo što kvalitetniji u predstojećem meču. Kao i uvek kad igram za nacionalni tim, pružiću sve od sebe da odigramo još jednu dobru utakmicu i ostvarimo pozitivan rezultat – naglasio je ofanzivni vezista Srbije.

Za razliku od Južne Koreje, gde je bio jednom, ovo je Filipov prvi dolazak u Kinu.
-Sigurno da su reprezentacija koja želi da napreduje, da se razvija i da bude sve bolja. Opšte je poznato da se mnogo ulaže u kineski fudbal. Očekujem da u petak na stadionu bude lep ambijent, ovde se fudbal sigurno voli i prati, što se uostalom videlo i danas ispred hotela kada su nas dočekali brojni navijači – istakao je Kostić.
I pored napornog puta, dobro je raspoložen i Antonio Rukavina.
-Dolazak u Aziju i mečevi sa Kinom i Južnom Korejom za nas praktično znače novi početak – ističe desni bek reprezentacije.-Iza nas su uspešne kvalifikacije, a ispred najveće planetarno takmičenje. I znamo šta se od nas očekuje.
Ne krije Rukavina da je u neku ruku dobro što se prvo sastajemo sa Kinom.
-Oni su, uslovno rečeno, slabiji rival na papiru od Južne Koreje, ali i selekcija koja zaslužuje maksimalan respekt. Zato mislim da je dobro što su nam oni prvi rival, jer trebaće nam malo vremena da se aklimatizujemo, prilagodimo novim uslovima, vremenskoj razlici.

Dolazak u Aziju je dobra priprema za ono što nas očekuje u Rusiji.
-Nije isključeno da nam rival u grupi bude neka selekcija iz Azije, zato nam ove utakmice i služe.Kao i da neke nove zamisli selektora Krstajića prenesemo na teren. Mislim da nam to neće predstavljati problem, zajedno smo prošli kvalifikacioni ciklus, a lično poznajem ga više od deset godina. Na kraju, želeo bih samo da se zahvalim ranijem selektoru Muslinu na poverenju koje mi je ukazao – zaključio je Antonio Rukavina.