Vesti

NIKOLA LAZETIĆ, DIREKTOR MLAĐIH SELEKCIJA FSS | ČESTITAM SELEKTORU I MOMCIMA, VERUJEMO U OVU GENERACIJU I NADAMO SE ZAPAŽENOM REZULTATU NA KIPRU

26.03.2024.

Posle pobede kadetske reprezentacije Srbije protiv Turske i plasmana na završni turnir Evropskog prvenstva koje se održava na Kipru od 20. maja do 5. juna, oglasio se direktor mlađih selekcija FSS Nikola Lazetić i u izjavi za naš sajt rekao da je reč o fantastičnom uspehu generacije koju vodi selektor Jovan Damjanović.

„Želeo bih pre svega da selektoru Damjanoviću i njegovim momcima čestitam na fenomenalnoj partiji protiv Turske i pobedi koja nam je obezbedila učešće na završnom turniru na Kipru. Podatak da smo treći put zaredom među najboljim selekcijama do 17 godina u Evropi, dovoljno govori o radu sa mlađim kategorijama u Fudbalskom savezu Srbije i načinu na koji kroz instruktorske službe selektiramo najtalentovaniju decu u zemlji“ – rekao je Lazetić i podsetio da je reč o momcima koji tek sazrevaju i stasavaju, kako bi jednog dana zablistali i na seniorskoj sceni.- „Osnovni cilj je da što veći broj tih igrača dogura do A reprezentacije, ali je svakako i takmičarski aspekt veoma važan faktor u procesu njihovog sazrevanja. Učešće na Evropskom prvenstvu i odmeravanje snaga sa najboljima može da im bude ogroman impuls u daljem toku karijere.“
Tri učešća zaredom na Evropskom prvenstvu podvig je kojim se ne mogu pohvaliti ni mnogo razvijenije fudbalske zemlje od Srbije.

„Prve godine smo bili treći u Evropi, druge godine prošli grupnu fazu šampionata i ispali u četvrtfinalu, ostaje nam da verujemo da će treća biti sreća. Verujemo u ovu generaciju i nadamo se zapaženom rezultatu na završnom turniru na Kipru. Mnogi su sumnjali u izbor selektora Damjanovića i kritikovali nas zbog velikog broja igrača Crvene zvezde koji su se našli na konačnom spisku. Rezultati na turniru u Gruziji govore o tome da kriterijum nije klupska pripadnost, već isključivo kvalitet igrača. Zovemo samo najbolje i tako će biti i ubuduće“ – poručio je Lazetić.