Вести

НИКОЛА ЛАЗЕТИЋ, ДИРЕКТОР МЛАЂИХ СЕЛЕКЦИЈА ФСС | ЧЕСТИТАМ СЕЛЕКТОРУ И МОМЦИМА, ВЕРУЈЕМО У ОВУ ГЕНЕРАЦИЈУ И НАДАМО СЕ ЗАПАЖЕНОМ РЕЗУЛТАТУ НА КИПРУ

26.03.2024.

После победе кадетске репрезентације Србије против Турске и пласмана на завршни турнир Европског првенства које се одржава на Кипру од 20. маја до 5. јуна, огласио се директор млађих селекција ФСС Никола Лазетић и у изјави за наш сајт рекао да је реч о фантастичном успеху генерације коју води селектор Јован Дамјановић.

„Желео бих пре свега да селектору Дамјановићу и његовим момцима честитам на феноменалној партији против Турске и победи која нам је обезбедила учешће на завршном турниру на Кипру. Податак да смо трећи пут заредом међу најбољим селекцијама до 17 година у Европи, довољно говори о раду са млађим категоријама у Фудбалском савезу Србије и начину на који кроз инструкторске службе селектирамо најталентованију децу у земљи“ – рекао је Лазетић и подсетио да је реч о момцима који тек сазревају и стасавају, како би једног дана заблистали и на сениорској сцени.- „Основни циљ је да што већи број тих играча догура до А репрезентације, али је свакако и такмичарски аспект веома важан фактор у процесу њиховог сазревања. Учешће на Европском првенству и одмеравање снага са најбољима може да им буде огроман импулс у даљем току каријере.“
Три учешћа заредом на Европском првенству подвиг је којим се не могу похвалити ни много развијеније фудбалске земље од Србије.

„Прве године смо били трећи у Европи, друге године прошли групну фазу шампионата и испали у четвртфиналу, остаје нам да верујемо да ће трећа бити срећа. Верујемо у ову генерацију и надамо се запаженом резултату на завршном турниру на Кипру. Многи су сумњали у избор селектора Дамјановића и критиковали нас због великог броја играча Црвене звезде који су се нашли на коначном списку. Резултати на турниру у Грузији говоре о томе да критеријум није клупска припадност, већ искључиво квалитет играча. Зовемо само најбоље и тако ће бити и убудуће“ – поручио је Лазетић.