Vesti

NENAD BJEKOVIĆ, VLADIMIR MATIJAŠEVIĆ I LJUBIŠA TUMBAKOVIĆ POSETILI REPREZENTATIVCE U NEMAČKOJ

19.08.2019.

 

Potpredsednik FSS Nenad Bjeković, sportski direktor FSS Vladimir Matijašević i selektor Ljubiša Tumbaković imali su još jedan radni vikend, a posle Engleske, boravili su u Nemačkoj, gde su gledali dve utakmice (Borusija M. – Šalke 04 i Ajntraht – Hofenhajm), a zatim razgovarali sa defanzivcem Šalkea, Matijom Nastasićem, odnosno igračima frankfurtskog Ajntrahta, Filipom Kostićem, Mijatom Gaćinovićem i Dejanom Joveljićem.

“Imali smo i ovog vikenda zadovoljstvo da uživamo u partijama naših reprezentativaca. Posebno nas raduje činjenica da su Nastasić, Kostić i Gaćinović neprikosnoveni članovi startne postave u svojim klubovima i da se sva trojica nalaze u odličnoj formi uoči bitnih utakmica protiv Portugala i Luksemburga. Matija je komandovao odbranom Šalkea i značajno doprineo da mreža golmana Nubela ostane netaknuta na teškom gostovanju u Menhengladbahu. Gaćinović i Kostić su po običaju bili među najboljima u timu Ajntrahta, a Filip je asistencijom za pobedonosni gol Hinteregera najavio da će i ove sezone biti jedan od najproduktivnijih igrača u timu iz Frankfurta. Razgovarali smo sa svom trojicom i vidim da su puni entuzijazma i da jedva čekaju nova iskušenja u reprezentativnom dresu. Sada je sve na selektoru, ali mi je drago što su svi igrači na raspolaganju i što vidim kod njih želju da odvedu Srbiju na Evropsko prvenstvo“ – rekao je sportski direktor Vladimir Matijašević po povratku iz Nemačke.

Selektor Ljubiša Tumbaković takođe ne krije zadovoljstvo posetom našim reprezentativcima…

„Ono što je bio prioritet kada sam došao, jeste da porazgovaram sa svim igračima, tako da sada zatvaram priču sa Nemačkom.Ostala je još jedna mala grupa igrača da se pokrije i to ćemo obaviti u narednih nekoliko dana. U Nemačkoj smo gledali prvo utakmicu u Menhengladbahu, gde je gostovao Šalke, a onda razgovarali sa Matijom Nastasićem. Bila je to jedna lepa i otvorena priča, dvosmerna. Jako fin razgovor, barem sam ga ja tako doživeo, a verujem i Matija. Sledeći dan smo gledali Ajntraht – Hofenhajm a zatim se videli sa Filipom Kostićem, Mijatom Gaćinovićem i Dejanom Joveljićem, koji je član mlade reprezentacije. Interesantna utakmica, Ajntraht je pobedio, tako da je i raspoloženje bilo kao i razgovor. Nravno, i tu je bilo prisutno dvosmerno razumevanje vezano za naš rad i neke zahteve koje sam ja izneo. Utisak je da su iza nas dva veoma uspešna dana i mislim da sve ide nekim svojim pozitivnim tokom“- izjavio je selektor Ljubiša Tumbaković.