НЕДЕЉА ФУДБАЛА ШИРОМ СРБИЈЕ

05.10.2019.

УЕФА је и ове године, у оквиру Европске недеље спорта, низом манифестација обележила Недељу фудбала  (UEFA Grassroots Week) и тим поводом позвала је све своје чланице да узму учешће.
Фудбалски савез  Србије ће се, већ по традицији, придружио и у периоду од 23 – 30.септембра заједно са фудбалским савезима региона организовани су фестивали и турнири, који су омогућили фудбалско дружење деце разних узраста и способности. Позиву су се одазвали клубови и основне школе који окупљају дечаке и девојчице основних школа, децу са посебним потребама и децу која учествују у лигама за најмлађе.


Фудбалски савез Београда  је сада већ традиционално окупио дечаке и девојчице на теренима  Аде Циганлије где су уз тренинге са инструкторима пролазили разне полигоне, уз игру и дружење стицали нова знања и вештине, али пре свега пријатељства. Тежину ономе што се могло видети на теренима Аде Циганлије дао је својим присуством легендарни играч и тренер, Илија Петковић, сада председник ФС Београда.

Фудбалски савез Војводине фокус најважнијих догађања имао је у ОШ „Јанко Чмелик“ у Старој Пазови где су организоване ревијалне утакмице и подела опреме.

Нови Пазар је био центар Фестивала фудбала у региону ФС Западне Србије. На терену Рекреативног центра организоване су ревијалне утакмице, а полигонске игре и Фестивал фудбала у региону ФС Источне Србије виђени су у Пироту на мини-пич терену код  затвореног базена. Игра и дружење, едукативне радионице за родитеље и дани који остају у сећању.


Подсећамо да је у  оквиру „Европске недеље спорта“ на Ади циганлији  одржан „Дан спорта“ у организацији Олимпијског комитета Србије и Министарства омладине и спорта, а међу бројним гранским савезима, запажено учешће имао је и Фудбалски савез Србије.

Стотине малишана имало је прилику да се опроба у различитим спортовима уз велику помоћ тренера – демонстратора, као и да се такмиче у многобројним спортским играма, учествују у едукативним и креативним радионицама.

На крају о ономе што је привукло и привлачи сигурно највише пажње – Фестивал фудбала у Београду, у срцу наше престонице. Сада у новом, лепшем руху, Трг републике је ове јесени место на коме се одржава јесењи фестивал фудбала, манифестација у којој главну улогу као аниматор свих активности има Фудбалски савез Србије.  Промоција фер-плеја и друштвене одговорности, као и успеха наших највећих клубова на међународној сцени (пласман Црвене звезде у Лигу шампиона и Партизана у Лигу Европе) представљали су позивницу за све оне које игра и фудбал чине срећним. Први гости манифестације била су деца из Прихватилишта која су у дружењу са инструкторима Фудбалског савеза, кроз игру и разне активности, стекла лепо искуство. Деца различитог узраста, из основних и средњих школа, на платоу новог Трга Републике, уживала су у разноврсним играма, а поклони Фудбалског савеза Србије били су награда за искрену посвећеност тренуцима који ће свима остати у лепом сећању. Учешће у манифестацији узели су и селектор Љубиша Тумбаковић, фудбалери Црвене звезде и Партизана, играчке легенеде,бројне познате јавне личности…Држење са грађанима престонице потрајаће целу јесен.