A selekcija

Muslin pozvao 25 igrača za Austriju i Gruziju

21.09.2017.

Želimo već u Beču da overimo plasman na Svetsko prvenstvo u Rusiji

 

Pred najboljom reprezentacijom Srbije nalaze se dani odluke u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Rusiji 2019. a poslednje mečeve na putu ka povratku među najbolje selekcije sveta, izabranici selektora Slavoljuba Muslina igraju protiv Austrije, 6. oktobra u Beču, i tri dana kasnije u Beogradu, kada nam u goste dolazi Gruzija.


Selektor Slavoljub Muslin pozvao je 25 igrača za ove duele: golmane Vladimira Stojkovića, Predraga Rajkovića i Aleksandra Jovanovića, igrače odbrane Branislava Ivanovića, Aleksandra Kolarova, Jagoša Vukovića, Stefana Mitrovića, Nikolu Maksimovića, Matiju Nastasića, Miloša Veljkovića, Nemanju Milunovića, Uroša Spajića, Ivana Obradovića, Antonija Rukavinu, vezne igrače Nemanju Matića, Luku Milivojevića, Nemanju Gudelja, Nemanju Makismovića, napadače Dušana Tadića, Filipa Kostića, Adema Ljajića, Aleksandra Mitrovića, Andriju Pavlovića, Mijata Gaćinovića i Aleksandra Prijovića.
-Na spisku ima dosta igrača iz odbrane, svakako iz objektivnih razloga. Nikola Maksimović zbog crvenog kartona u Dablinu ne može da igra u Beču, Vuković se povredio u istom meču i njegov nastup je takođe pod upitnikom, uostalom kao i Stefana Mitrovića. Nadamo se da će do meča sa Austrijom ipak biti spremni. Pojavio se i problem sa Zoranom Tošićem koji se povredio, u pitanju je mišić lista a postoji mogućnost pauze od tri ili četiri nedelje – rekao je selektor Savoljub Muslin a onda se osvrnuo na predstojeća dva meča.- Stvorila se atmosfera kao da smo već obezbedili plasman na Svetsko prvenstvo, ali moramo da odradimo ove dve utakmice kao i sve prethodne. Tako se i spremamo, svesni da još ništa nije gotovo, da nema utakmica koje su unapred dobijene. Spremamo se najozbiljnije i siguran sam da će momci na najbolji način da obave posao do kraja. Pokušaćemo već u Beču da overimo plasman na Svetsko prvenstvo, ako se ne daj Bože to ne desi, onda imamo popravni u Beogradu i priliku da u meču sa Gruzijom obezbedimo odlazak u Rusiju.
Selektor ne krije da je zadovoljan bodovnim saldom, ali je ponovo podsetio da su pred nama još 180 minuta velike borbe.

-Nalazimo se na dva koraka do Rusije a uvek sam govorio da verujem u moje momke, jer da nije tako ne bih se ni prihvatao ovog posla. Bodovna situacija je bolja nego što sam očekivao, mislio sam da će biti još teže, ali smo pokazali da možemo mnogo i zasluženo smo na mestu koje trenutno vodi na Svetsko prvenstvo.


Muslin ističe da mu je poznat naš mentalitet koji nas već vidi na najvećem takmičenju..
-Među nama nije euforija, znamo šta nam je činiti i kako treba da se pripremimo za ono što nas očekuje.Mnogo smo napora do sada uložili kako bi smo došli u ovu situaciju i spremićemo se dobro za ova dva poslednja meča.
Među rovitim igračima je i Filip Kostić, a jedno ime na spisku je takođe privuklo pažnju…
-Do meča sa Austrijom ima još dosta vremena i nadam se da će se Filip oporaviti i biti spreman, a kada se radi o povratniku Nemanji Milunoviću, to je igrač koji me je zadovoljio na prvom okupljanju, ali se onda povredio i imao je pauzu. Vratio se na pravi način, odigrao dobro i protiv Crvene zvezde, a moj saradnik Sergej Gurenko ima ga na skeneru u Belorusiji i dobro je upoznat sa kvalitetom njegovih partija.
Srbiju u Austiji očekuje velika podrška…
-Domaćinu su ostale samo teoretske šanse, a mi smo u Beču uvek imali ogromnu podršku naših navijača. Uveren sam da će i sada tako biti, a nema sumnje da će nam ona mnogo značiti u želji da već u Beču ostvarimo rezultat koji bi nas odveo u Rusiju – zaključio je selektor Srbije, Slavoljub Muslin.