A selekcija

Mladen Krstajić pred mečeve u Aziji

04.11.2017.

Hvala Kokezi i Bunjevčeviću na poverenju, protiv Kine i Južne Koreje želimo pozitivan rezultat

Reprezentaciju Srbije u ponedeljak očekuje prvo okupljanje posle oktobarskih kvalifikacionih mečeva i ostvarenog velikog uspeha plasmana na Svetsko prvenstvo. Vršilac dužnosti selektora Mladen Krstajić predvodiće naš tim u mečevima protiv Kine 10. novembra (Gvangdžou, 19.35 lokalno vreme) i protiv Južne Koreje (Busan, 20.00 lokalno vreme) četiri dana kasnije.
-Pre svega hteo bih da se zahvalim Fudbalskom savezu Srbije na čelu sa predsednikom Slavišom Kokezom i sportskim direktorom Goranom Bunjevčevićem na ukazanoj šansi. Oni su me pozvali da budem deo stručnog štaba i u maju prošle godine, a evo i sada su imali ključnu ulogu u tome da trenutno budem na ovom mestu. Proveo sam više od godinu dana u radu sa ovim momcima koji su odlični igrači i ljudi. Imali smo dobru saradnju za koju verujem da može da bude još bolja – rekao je na početku razgovora za sajt FS Srbije Mladen Krstajić.

Šta može da se očekuje od reprezentacije u naredna dva meča?
-Kao i uvek, idemo na to da ostvarimo pozitivan rezultat. Momci će sigurno biti umorni kako od igranja u klubovima, tako i od napornog puta koji je pred nama. Moramo se pre svega potruditi da atmosfera bude na vrhunskom nivou i da igrači budu što odmorniji za svaki meč. Nema mnogo vremena za pripremu, a protivnici kao što su Kina i naročito Južna Koreja zaslužuju veliki respekt.
Ko će biti vaš saradnici na ovoj turneji?
-U stručnom štabu će kao prvi saradnik biti Slobodan Pavković. Kondicioni trener ostaje Marko Stojanović, a kao jedan od pomoćnika biće tu i v.d. selektora kadeta Milan Obradović koji je deo sistema u FS Srbije, verujem da će se jednostavno i brzo uklopiti. Trener golmana je Nemanja Jovšić. Goran Đorović je sa mladom selekcijom pred kojom su utakmice protiv Austrije i Jermenije. Što se tiče ostalih, sve ostaje kao što je bilo i do sada.
I na kraju, u četvrtak je bilo lepo veče za srpski fudbal?
– Za dobrobit srpskog fudbala radujem se uspesima Crvene zvezde i Partizana. Plasman u naredni krug bio bi zaista veliki uspeh – rekao je v.d. selektora reprezentacije Srbije, Mladen Krstajić.


Reprezentacija Srbije odlazi na azijsku turneju u utorak, 7. novembra.