A selekcija

MLADEN KRSTAJIĆ I NEMANJA MATIĆ IZ VILJNUSA

06.09.2018.

Reprezentacija Srbije igra u petak, 7. septembra prvu utakmicu u okviru Lige nacija ( Liga C – Grupa 4) protiv Litvanije u Viljnisu, a pred poslednji trening Orlova na LFF Stadionu, na raspolaganju novinarima bili su selektor Mladen Krstajić i zamenik kapitena Nemanja Matić.

-Očekuje nas teška utakmica, pre svega zbog činjenice da se radi o prvom meču u Ligi nacija. Igrači su spremni, dobro su radili i ja verujem u njihov kvalitet. I nadam se da sutra možemo da očekujemo dobar rezultat – rekao je u uvodu selektor Mladen Krstajić i dodao:

-Litvanci su dosta kompaktna ekipa, mnogo trče i nema sumnje da moramo dati maksimum kako bi ostvarili svoj cilj.

Orlovi će igrati na veštačkj podlozi, a Nemanja Matić ne krije da dugo nije igrao …

-Igrao sam ranije, ali mislim da nisam igrao sedam,osam godina na veštačkoj travi. Nije isto kao prirodna trava, ali brzo ćemo da se prilagodimo i mislim da neće biti problema – rekao je Nemanja Matić.

Da li ima nekih stvari o kojima ne treba pričati pred start u Ligi nacija…

-Treba da se okrenemo utakmicama koje nas očekuju, ali radimo posao u kome se nosimo sa mnogim stvarima – jasan je Mladen Krstajić.

Da li bi selektor bio zadovoljan sa četiri meča iz naredne dve utakmice…

-Nikad tako ne razmišljam, razmišljam samo o prvoj narednoj. Imamo ekipu u koju verujem i to je dovoljno. Igrači znaju da se ne radi o prijateljskoj utakmici i imaćemo dobar prilaz.

Selektor ne krije da je atmosfera u ekipi dobra…

-Atmosfera je odlična, moramo da se nosimo sa svim stvarima…

Srbija je favorit u grupi…

-Mislim da je to normalno da ljudi u nama vide favorita u grupi, jer smo bili jedini učesnici na minulom Svdtskom prvenstvu. Na nama je da opravdamo ulgu favorita – rekao je Nemaja Matić.

As Mančester junajteda je potvrdio da je posle povrede potpuno zdrav i spreman…

-Bila je to nezgodna povreda koju sam vukao nekoliko meseci, sada je sve u redu.

Može li Srbija u perspektivi da se nađe u Grupi A Lige nacija…

-Svima je to želja – ne krije Mladen Krstajić, a Nemanja Matić je rekao da sve mora biti postepeno.- Sada smo u Grupi C i zna se put do Grupe A. Moramo biti realni i ići korak po korak.