A selekcija

MLADEN KRSTAJIĆ I NEMANJA MATIĆ IZ KALINJINGRADA

21.06.2018.

 

Posle pobede u prvom meču u Samari protiv Kostarike (1:0), reprezentacija Srbije ima pred sobom novi ispit, rival je Švajcarska, selekcija koja je na otvaranju igrala sa Brazilom (1:1). Pred poslednji trening koji su Orlovi imali na stadionu Baltik Arena u Kalinjingradu, lepom zdanju koje prima 35000 gledalaca, selektor Mladen Krstajić i zamenik kapitena Nemanja Matić odgovarali su na pitanja brojnih novinara iz Srbije, Švajcarske, Brazila, Rusije…

O prijemu i podršci Rusije…

-Prvo da se zahvalim Rusiji na velikom gostoprimstvu, osećamo se kao kod kuće,  imali smo fantastičnu podršku od strane ruskih navijača i  u Samari. I to je normalno, jer kao što oni navijaju za nas, tako i mi navijamo za njih – rekao je Mladen Krstajić.

Vremenske (ne)prilike i odnos igrača prema obavezama…

-Mi iz Srbije smo navikli na sve nepogode – našalio se selektor i nastavio.- Što se igrača tiče, neće biti problema, ponašaju se od prvog dana kao veliki profesionalci i oni su, mogu to mirne duše da kažem, ponos Srbije.

O Švajcarcima…

-Naravno da smo svesni da ukoliko pobedimo idemo u drugi krug, ali isto tako znamo da imamo ozbiljnog rivala.Daćemo svoj maksimum i pokušaćemo od prvog minuta da ih ugrozimo, jer imamo kvalitet – rekaoje Nemanja Matić.

Kakvu Srbiju očekuje selektor…

-Biće nekih taktičkih promena, ali većih odstupanja od naše igre neće biti. Očekujem agresivnu igru, ali i fer plej  – ističe selektor, a Matić je dodao.- Svesni smo da nas očekuje paklena utakmica, ali ponavlajm, spremni smo, uradili smo dobro analizu i jedva čekamo da počne meč.

O nekim prošlom vremenima i stvarima, kao i mlađim igračima…

-Što se tiče lično mene, ne interesuje me vreme iza, već samo ono što je sada i što će biti. Srbija ima dobre mlađe selekcije i svi su zaslužili da budu u Rusiji. Sve drugo, šta je bilo ranije, mene ne interesuje – kaže Mladen Krstajić.

Da li će igrači koji nisu bili na SP možda biti u problemu zbog neiskustva…

-Ne.Pored mene sedi legenda Mančester junjteda,a u svlačionici je naš drim tim. Apsolutno verujem u sve njih – jasan je selektor.

O kvalitetima rivala…

-Mislim da su oni kvalitetnija selekcija od nekih drugih, imaju samo jedan poraz u kvalifikacijama. A da li bi bio zadovoljan bodom? Ne.Uvek ulazim da pobedim meč. Poštujemo ih, bolji su na FIFA rang listi,po tome su favoriti, ali isto tako mi znamo naše kvalitete – kaže Nemanja Matić.

Uslovi, stadioni…

-Ono što smo do sada videli, ono u Samari, pa trening kamp u Svetlogoorsku, sada stadion u Kalinjingradu, sve je fantastično, ruski fudbal će napredovati u narednom periodu. Sve je na vrhunskom nivou i ne vidim da može nešto bolje da se napravi od ovoga što je već urađeno – jasan je Nemanja Matić.

O kolegi sa klupe Švajcarske…

-Imaju selektora koji je dugo sa njima što je važno na ovakvom takmičenju. Dobro smo ih skenirali i siguran sam da će sutra biti žestoko – ističe selektor Mladen Krstajić.

Podrška naroda…

-Osećamo je, naravno. Sa pobedom protiv Kostarike ulili smo narodu nadu da možemo da napravimo nešto veliko, ali mi smo na zemlji.Sam plasman predstavlja ogroman uspeh,a za više, idemo korak po korak, videćemo koje su nam granice – kaže Nemanja Matić.

Slično razmišlja i selektor…

-Poruka narodu?Igrači su zdravi, pokazaće veliku želju, kao što je bilo i protiv Kostarike.

Švajcarske novinare zanimalo je mišljenje o stvarima koje nemaju veze sa fudbalom…

-Politika me apsolutno ne interesuje. Ovde smo zbog fudbala i fokusirani smo samo na teren – poentirao je selektor.

Matić o Šaćiriju..

-Igrao sam protiv njega, cenimo ga kao igrača, ali mislimo na sebe, razmišljamo o sebi i kako da ostvarimo dobar rezultat. Inače, u poslednjih nekoliko godina ovo je najbolja godina za srpski fudbal, plasirali smo se na prvenstvo, pobedili u prvoj utakmici i ja se nadam da se nećemo na tome zaustaviti – kaže Nemanja Matić.

Da li će selektor zapevati u slučaju pobede…

-Daće Bog da bude sve kako treba. Neće mi biti problem – rekao je uz osmeh Mladen Krstajić.