A selekcija

MLADEN KRSTAJIĆ I DUŠAN TADIĆ IZ BUKUREŠTA

13.10.2018.

 

Reprezentacija Srbije u nedelju, 14.oktobra (15,00 – 16,00 lokalno vreme) igra četvrti meč u Ligi nacija, protiv Rumunije u Bukureštu. Posle dobre igre i ostvarene pobede u meču sa Crnom Gorom u Podgorici, Orlovi su doputovali u rumunsku prestonicu i odradili poslednji trening pred duel sa domaćom selekcijom.

Selektor Mladen Krstajić i kapiten Dušan Tadić bili su na raspolaganju predstavnicima medija…

-Radili smo trening oporavka posle utakmice sa Crnom Gorom i sada smo foksirani na naredni meč. Što se tiče selekcije Ruunije poštujemo ih kao rivala, imaju kvalitet i posle njihove pobede u Litvaniji, zajedno sa nama kandidati su za prvo mesto u našoj grupi. Očekujemo tešku utakmicu protiv tehnički i taktički jakog rivala – rekao je Mladen Krstajić.

O pritisku jer se radi o borbi za prvo mesto…

-Nemamo dodatni pritisak, gledamo naš kvalitet i sve to nas dodatno motiviše da pružimo dobru partiju i sve ćemo učiniti da tako i bude – istakao je Dušan Tadić.

O meču u Podgorici i dobijenom žutom kartonu…

-Nebitno je da li imam ili ne traku, sve je isto. Uvek se isto ponašam, jednostavno su me iziritirale neke sudijske odluke. Pokušap sam na lep način, ali sudija je bilo u jednom trenutku arogantan prema meni pa sam reagovao. Sve je, dakle, u redu – naglasio je kapiten reprezentacije.

O sastavu i igračima iz mlade selekcije…

-Prvo da čestitam gospodinu Đoroviću na plasmanu i ostvarenom rezultatu. Normalno je da najbolja selekcija crpi igrače iz mlade reprezentacije. Neko je napisao da sam u 12 utakmica izveo različiti tim, eto možda sutra ponovo promenim tim pa posle 13 utakmice okrenemo list. Svi igrači su mi važni, svi su s razlogom u najboljoj selekciji i dobro je da imam takav izbor – rekao je Mladen Krstajić.

O posedu lopte u meču sa Crnom Gorom i da li to odgovara našoj selekciji…

-Mislim da je uvek laše igrati kada dominiraš, kada imaš veći posed, ali se treba nekad i prilagođavati. Težimo tome da dominiramo a konkretno u Podgorici prilagodili smo se i uslovima. Ekipa je mlada i to je dobro za nas. Sada ćemo imati i bolji teren, tako da verujem da će sve biti još bolje – rekao je Dušan Tadić.

Kako vam se čini rumunska selekcija, interesovalo je domaće novinare..

-Imaju mnogo dobrih, hitrih grača ali ne bih nikoga izdvajao, nikad nisam to radio – istakao je selektor Srbije.

Da li su prevaziđeni problem taktiče prirode, primera radi odbrana posle prekida…

-Sve što se desilo, dešava se i drugim selekcijama. Mi imamo novu, mladu ekipu, gledamo da u svaki meč uđemo maksimalno disciplinovano, odgovorno, da dobre stvari još vise istaknemo, lose ispravimo. Sve je proces – jasan je selektor Mladen Krstajić.