U 19

Miloš Velebit odabrao najbolje omladince Srbije za turnir „Stevan Ćele Vilotić“

24.08.2017.

Pred omladinskom reprezentacijom Srbije (generacija 1999. i mlađi) nalazi se prvi krug kvalifikacija za plasman na Evrpsko prvenstvo, a domaćin turnira u oktobru biće Republika Irska. Pored domaćina, rivali ovoj veoma talentovanoj generaciji naših igrača biće i selekcije Azerbejdžana i Kipra. A poslednje provere izabranici selektora Miloša Velebita imaće na tradicionalnom turniru „Stevan Ćele Vilotić“ koji se održava od 31. avgusta do 4. septembra.


Srbija se nalazi u grupi sa Škotskom i Ukrajinom, a u drugoj grupi za plasman će se boriti Crna Gora, Izrael i Mađarska.Selektor Miloš Velebit pozvao je igrače na koje će da računa i u kvalifikacijama, a na spisku se nalaze golmani Aleksandar Popović (Partizan) i Vladan Đekić (Inter), odbrana Ranko Veselinović (Vojvodina), Strahinja Bošnjak, Jovan Vlalukin, Svetozar Marković (Partizan), Aleksa Terzić(Crvena zvezda), Stefan Veličković, Dimitrije Kamenović (Čukarički), vezni red Njegoš Petrović (Rad), Lazar Kojić (Borodarac), Luka Ilić (Crvena zvezda), Meletios Mišković (PAOK), Strahinja Jovanović (Partizan), Nemanja Matijević (Spartak), Mihajlo Nešković (Vojvodina),Igor Maksimović (Voždovac), napadači Lazar Nikolić (Partizan), Kristijan Živković(Vojvodina), Đorđe Jovanović (Partizan), Jug Stanojev, Dejan Joveljić (Crvena zvezda).
Pored selektora Miloša Velebita, u stručnom štabu se nalaze treneri Goran Ljubinković, Dragan Bajić (glmani), Srđan Stojčeski, Vladimir Mrdaković, doktor Jadranka Mandić, fizioterapeut Predrag Jovanović, tim menadžer Dušan Gelić i ekonom Đorđe Otović.
Utakmice turnira biće odigrane prema sledećem rasporedu:
ČETVRTAK, 31. AVGUST 2017. (PRVO KOLO):
SRBIJA – ŠKOTSKA (SUBOTICA, Gradski stadion FK Spartak. Početak – 17.00)
IZRAEL – CRNA GORA (SUBOTICA, Stadion: FK Bačka 1901– 17.00)
PETAK, 01. SEPTEMBAR 2017 (DRUGO KOLO):
ŠKOTSKA-UKRAJINA (SENTA, Stadion FK Senta – 17.00)
IZRAEL – MAĐARSKA KULA, Stadion: FK Hajduk Junior – 17.00)
SUBOTA, 02. SEPTEMBAR 2017 (TREĆE KOLO):
SRBIJA – UKRAJINA (KULA, Stadion: FK Hajduk Junior – 17.00)
MAĐARSKA – CRNA GORA (BAČKA TOPOLA, Stadion FK Bačka Topola – 17.00)
PONEDELJAK, 04. SEPTEMBAR 2017 (FINALNI DAN):
UTAKMICA ZA 5. MESTO: (BAČKA TOPOLA, Stadion FK Bačka Topola – 15.30)
UTAKMICA ZA 3. MESTO: (SUBOTICA, Gradski stadion FK Spartak – 16:00)
FINALE TURNIRA: (SUBOTICA, Stadion FK Bačka 1901 – 17.30)