У 21

Ми смо Србија и увек идемо на победу!

14.06.2017.

Селектор Ненад Лалатовић пред премијерни меч са Португалом на ЕП у Пољској

После две недеље рада и седам дана боравка у Пољској, млада репрезентација Србије долази у Бидгошћ где ће од 17. до 23. јуна да одигра три утакмице у оквиру Групе Б Првенства Европе. Први ривал селекцији коју води Ненад Лалатовић биће Португал, следе затим дуели са БЈР Македонијом и Шпанијом.
-Јако сам задовољан са ониме што смо до сада урадили, а посебно ме радују добра атмосфера и расположење међу играчима – истиче Ненад Лалатовић.- У Београду смо радили више на физичкој припреми, овде углавном на тактичким стварима и уверен сам да ћемо спремно дочекати премијерни меч са Португалом.
О ситним повредама…
-Имало смо мало проблема, прво се повредио Живковић, онда и Гаћиновић. Обојица су поново у тренажном процесу и биће спремни за први меч који је, као и увек на великим такмичењима, најважнији.
О изостанку Сергеја…
-Ради се о играчу који је био важна карика у селекцији која је била омладински првак Европе, касније и најбоља на свету у узрасту до 20 година. И наравно да ће нам недостајати, али његов изостанак смо архивирали и окренули се новим решењима. Најближи да га замени је Мијат Гаћиновић који у Ајнтрахту игра на истој позицији. У троуглу са Грујићем и Максимовићем, показало се на тренинзима, одлично функционише. Имамо ту још могућности, али не бих говрио више о именима.

О Португалу…
-Ради се о селекцији која две године није изгубила меч, репрезентацији која је супериорно окончала квалификације у својој групи. Мислим да су седам пута играли у финалу Првенства Европе за младе селекције, да су рекордери. Веома су моћна екипа, али ми смо Србија и никога се не плашимо. Ово је генерација победника, генерација која је показала квалитет на највећим такмичењима у млађим узрастима и која има репутацију вредну огромног поштовања. Моја екипа поштује све ривале, али пре свега верује у себе и своју моћ.
О играчима…
-Момци који се налазе овде у Пољској представљају будућност нашег репрезентативног фудбала, страховит потенцијал за дане који долазе.Ја им стално понављам да верују у себе, јер оно што они имају то се стиче радом, али добија и рођењем.Они су дар за српски фудбал, најлепши поклон за једну земљу. Радује ме атмосфера међу њима, сви се друже, нема поделе и кланова, дишу као један. А то је важан предуслов за сваки резултат.
О амбијенту…
-У Пољској смо сјајно дочекани, а видим да се и наш град домаћин, Бидгошћ, радује нашем доласку. Осећа се атмосфера великог такмичења, домаћин се заиста потрудио да све протекне у најбољем реду. Мислим да ће ово бити једно добро првенство, а сви знамо да ће по квалитету оно већ сада превазићи све доосадашње шампионате. Никад квалитет није био овако сконцентрисан, јер даље практично иде само првопласирана селекција. Учинићемо све, наравно, да то будемо ми, без обзира на чињеницу да је и сам долазак овде успех за наш фудбал.

О групи …
-Сви се слажу да је наша група далеко најача на првенству. И да нема фаворита. Нисмо то ми, али ни Шпанија или Португал, односно Македонија која је била највећи хит у квалификацијама када су успели да елиминишу једну Француску, односно Украјину и Исланд. И очекујем да буде неизвесно до самог краја. Сви желимо пролаз у полуфинале, али сумњам да би неко од мојих колега потписао да ће то бити управо његова селекција. А сви верујемо у свој рад, квалитет који имамо. Ми идемо корак по корак, прво Португал…
О резултату…
-Ми смо Србија и увек идемо на победу! Биће тако и против Португала, али и у сваком другом мечу.Све поштујемо, али нама је најважније да дамо свој максимум, јер само тако можемо да заслужимо и срећу и добар резултат.Момци су прихватили моје захтеве, обавили смо детаљну анализу Португала и уверен сам спремно дочекујемо премијеру. Мислим да ћемо овде имати и подршку навијача, тако да једва чекамо 17. јун – закључио је селектор Ненад Лалатовић.