У 21

КВАЛИФИКАЦИЈЕ U21 | МИНИМАЛАЦ ПОЉСКЕ, „ОРЛИЋИ“ СЕ ПИТАЈУ У НАСТАВКУ КВАЛИФИКАЦИЈА

15.10.2019.

Млада репрезентација Србије, после победе у Софији, поражена је у Лођу од Пољске – 0:1(0:0) али са много оптимизма може да чека наставак квалификација. За кратко време селектор Илија Столица успео је неке ствари да постави на своје место, а потврда његовог рада и карактера који има ова генерација наших играча, требало би да буде у Србији када нам у госте буду долазили Русија, Пољска и Бугарска. Са бодовима из тих дуела, Србија би поново била у игри за пласман на Првенство Европе које се 2021. године одржава у Словенији и Мађарској. Одлазак на ЕП обезбедиће првопласиране селекције из свих група, најбоља другопласиарана, а осталих осам селекција одлази у бараж за преостала четири места-

СТРЕЛЦИ: 1:0 Богуш 79. Стадион: Видзева у Лођу. Судија: Жоао Пинеиро (Португал). Жути картони: Гумни, Климала (Пољска), Н.Петровић (Србија).

ПОЉСКА: Грабара, Гумни, Валукевич, Собочински, Листковски (од 74. Плачета), Џиџек, Фила, Пестка, Јожвиак, Климала (од 90+2 Томшик), Богуш (од 86. Вишњевски).

СРБИЈА: М.Илић, Нишић (од 60. Шеховић), Павловић, Машовић, Каменовић, Л.Илић (од 60. Бирманчевић), Н.Петровић, И.Илић (од 84. Влаховић), Аџић (од 72.Чумић), Јовељић (од 73. Тедић), Ступаревић.

Утакмица каква се и очекивала у стручном штабу наше репрезентације. Веома неизвесна, фудбалским жаргоном „тврда“, са малим бројем правих, изразитих прилика. Све у складу са великим значајем дуела, јер наша група у овим квалификацијама је дефинитивно једна од најуједначенијих, самим тим и најнеизвеснијих.

За разлику од меча са Бугарском, који смо решили у своју корист, селектор Илија Столица је мало промешао карте, сада су од првог минута на терену били Јовељић и Ступаревић, односно Каменовић. И деловала је Србија поново добро, имала контролу игре, показала велику дисциплину у игри. После лошијег старта (пораза у Русији и ремија са Летонијом у Новом Саду) јасно је било да је на првом месту важно задовољити математику, а она је пре дуела у Софији и Лођу сугерисала минимум три или четири бода из ова два меча. Толико је било потребно да се нивелише лош старт и пуним плућима уђе у наставак квалификација, мечеве у којима нам у госте долазе и Русија и Бугарска и Пољска.

И све је било добро до 79. минута када је Богуш донео вођство Пољацима, испоставило се поставио и коначан резултат, а селектор Столица све карте бацио на напад. У игру је, после неколико измена, ушао и Влаховић, који је уз Тедића сада био најистуренији наш играч. Није, ипак, било промене исхода и Србија се сада окреће важним дуелима у којима ћемо бити домаћини.