A selekcija

Kina obećana zemlja i za srpskog reprezentativca: Nemanja Gudelj prešao u Tjanđin Tedu

06.01.2017.

Posle Filipa Mladenovića koji je nedavno promenio klub i iz nemačkog Kelna prešao u belgijski Standard iz Liježa, još jedan srpski reprezentativac ove zime menja sredinu. Nemanja Gudelj napušta Holandiju, odlazi iz Ajaksa i prelazi u Tjanđin Tedu iz Kine sa kojim je dogovorio trogodišnju saradnju.
– Dugo mi je trebalo da prelomim i odlučim se da odem u Kinu. Imao sam i nekoliko ponuda od evropskih klubova, ali konsultovao sam se sa ljudima kojima verujem i na kraju procenio šta je najbolje da uradim kako bih napravio korak napred u mojoj karijeri. Kineska liga je u velikoj ekspanziji, takmičenje koje će vremenom biti sve snažnije. Klubovi ulažu velika sredstva kako bi napravili što bolje ekipe, a samim tim i liga je sve kvalitetnija. Znam da je sve drugačije nego u Evropi, ali na meni je da što pozitivnije odgovorim novom izazovu. Spreman sam i izuzetno motivisan. Radiću maksimalno kako bih u novom klubu opravdao očekivanja i zadržao reprezentativni status. Ukoliko budem na spisku selektora Muslina za sledeće okupljanje, sigurno da ću učiniti sve što se od mene bude tražilo kako bismo se radovali odlasku na SP u Rusiji. To je cilj svih nas koji živimo i dišemo za dres reprezentacije Srbije – istakao je Nemanja Gudelj koji će se novim klupskim drugovima pridružiti već 7.januara.

Selektor naše reprezentacije Slaboljub Muslin poželeo je Gudelju sve najbolje u dresu novog kluba.
– To da li igra u Evropi ili u Kini ne određuje njegov reprezentativni status, već neki drugi kriterijumi koje sam definisao kad sam preuzeo nacionalni tim. Nadam se da će u novom klubu imati željenu minutažu i da će igrati u skladu sa njegovim mogućnostima. Gudelja ću nastaviti da pratim kao i sve ostale igrače koji su kandidati za reprezentaciju – istakao je selektor naše reprezentacije.
Srbija kvalifikacije za SP u Rusiji nastavlja krajem marta utakmicom protiv Gruzije u gostima 24. marta. Naša selekcija je posle četiri odigrana kola na drugom mestu grupe D sa osam bodova, dva manje od vodeće Republike Irske.