A selekcija

KATAR 2022 | ZORAN LAKOVIĆ I DEJAN PETKOVIĆ U POSETI BAZI SRBIJE U DOHI (VIDEO)

26.11.2022.

Dobro poznata lica i kampu Srbije dva dana uoči druge utakmice na Svetskom prvenstvu protiv Kameruna. Direktor nacionalnih asocijacija UEFA Zoran Laković, u društvu nekadašnjeg reprezentativca naše zemlje Dejana Petkovića i jednog bliskog saradnika iz Niona, posetio je naše reprezentativce u hotelu Riksos, a selektoru Stojkoviću poželeo da u poslednje dve utakmice grupne faze Svetskog prvenstva bude u situaciji da sastavi najbolji mogući tim i da dokaže da ova generacija srpskih fudbalera može mnogo više od onoga što je pružila na premijeri protiv Brazila:

„Verujem u ove momke i selektora Stojkovića. Prva utakmica na Svetskom prvenstvu uvek nosi sa sobom mnogo zamki i nepredviđenih okolnosti. Svi smo bili euforični, očekivali neki senzacionalan rezultat, ali treba biti realan. Izgubili smo od jačeg tima koji s punim pravom konkuriše za titulu svetskog šampiona. Ne treba klonuti duhom, bitna je hladna glava i fokus na Kamerun i Švajcarsku. emotivno sam veoma vezan za ovu generaciju koju čine evropski i svetski šampioni u omladinskom uzrastu. Oni su i na Novom Zelandu krenuli porazom od Urugvaja, pa zaređali s pobedama i dogurali do trona. Poseduju šampionski gen i jedna loša partija neće im sigurno poljuljati samopouzdanje. Došli smo danas da ih podržimo, lepo je videti Ramba i Piksija na jednom mestu, ova reprezentacija je otvorena za sve legende i nekadašnje reprezentativce, vlada prava familijarna atmosfera i uveren sam da će baš iz te atmosfere doći i dobar rezultat“ rekao je Zoran Laković.  

Dejan Petković je sa aktuelnim selektorom Srbije delio svlačionicu na prijateljskoj utakmici protiv Rusije 1995. godine, kada je postigao i jedini gol u dresu sa državnim grbom:

„Piksi je sedam godina stariji od mene, ali sam imao zadovoljstvo da se sretnemo u reprezentaciji i da jednom prilikom budemo i cimeri u sobi. Mnogo mi je drago što je kao selektor uspeo da dovede našu Srbiju na Svetsko prvenstvo. Ovo je veliki događaj, svaki igrač sanja da bude akter najveće smotre svetskog fudbala. Nažalost, nisam imao sreće da kao igrač osetim čari Mundijala, ali sam zahvaljujući ljudima iz FIFA već treći put deo ovog spektakla. Bio sam u Brazilu 2014, Rusiji 2018. i sada u Kataru. Osećaj je neverovatan. Pratio sam utakmicu protiv Brazila u društvu Žulija Cezara, Roberta Karlosa, Kafua i Žilberta Silve. Rekao sam im da samo oni mogu da izgube, jer meni odgovara bilo koji rezultat. Srbija je moja zemlja, ali sam u Brazilu proveo više od polovine svog života. Izgubio sam opkladu sa Zikom, prognozirao sam 2:1 za Srbiju, on je rekao 2:1 za Brazil. Žulio Cezar je bio najbolji prognozer, rekao je da će nas razbiti sa 2:0. Odgovorio sam mu da to nije razbijanje, 2:0 je normalan rezultat. Bitno je da momci što pre podignu glavu i da pobede Kamerun. Znam da 217 miliona ljudi na ovom svetu želi da Srbija i Brazil odu u osminu finala, 210 miliona Brazilaca i sedam miliona Srba. Pa hajde da svi budemo srećni posle trećeg kola grupne faze Mundijala“ rekao je Dejan Petković.

Duže intervjue sa Zoranom Lakovićem i Dejanom Petkovićem možete da pogledate na jutjubu Fudbalskog saveza Srbije.