A selekcija

KATAR 2022 | MNOGO UZBUĐENJA I REMI SA KAMERUNOM

28.11.2022.

U drugom kolu grupne faze Prvenstva sveta u Kataru, reprezentacija Srbije igrala je nerešeno – 3:3 (1:2) sa Kamerunom. U meču koji je obilovao preokretima i iznenađenjima, postignuto je šest golova, a u poslednjem trećem kolu, Orlove očekuje meč sa Švajcarskom.

STRELCI: 1:0 Kasteleto 29, 1:1 Pavlović 45+1, 1:2 S.Milinković – Savić 45+3, 1:3 A. Mitrović 53, 2:3 Abubakar 63, 3:3 Čupo – Moting 66. Stadion: Al Džanub. Sudija: M.A.Hasan (UAE)

KAMERUN: Epasi, Fai, Kasteleto, Nkolu, Tolo, Hongla (55. Abubakar), Engisa (81. Oum Kve), Kunde (67. Ondoua), Mbemo (81. Nkudu), Čupo-Moting, Toko Ekambi (67. Basogo). Selektor Song.

SRBIJA: V. Milinković – Savić, Milenković, Veljković (78. Babić), Pavlović (56. S.Mitrović), Živković (78. Radonjić), Maksimović, Lukić, Kostić (90+2. Đuričić), Tadić, A. Mitrović, S. Milinković – Savić (78. Grujić). Selektor Dragan Stojković

 

Svoju ćud fudbal je najbolje pokazao u prvom poluvremenu, kada smo do prvog gola gledali jedan tim, bolji, kreativniji, opasniji, a radovao se u tom 29. minutu – Kamerun. Orlovi su do tada već mogli da imaju plus dva ili tri gola, ali stativa, posle sjajne role Aleksandra Mitrovića, i nedostatak sreće, uticali su da nam ova igra priredi onu mračniju stranu. Praktično bez šuta na gol Vanje Milinković – Savića, posle kornera koji su dobili sticajem (ne)srećnih okolnosti, Kamerun je došao u vođstvo.

Nije taj gol poremetio Tadića i drugove, naprotiv. Zadržali su fokus, pokazali da su svi elementi u ovoj igri na njihovoj strani. Znanje, moć, kreativnost, taktička i tehnička spremnost. Utisak je bio da je samo pitanje trenutka kada će Epasi po lotu u mrežu. I usledio je nokaut. U nadoknadi prvog dela igre. Prvo je Pavlović posle sjajno izvedenog prekida Tadića, fenomenalno reagovao i glavom doneo pravdu. Samo dva minuta kasnije, Sergej Milinković – Savić je fantastično gađao i pogodio donji desni ugao gola Kameruna i doneo veliku radost našim navijačima. Čekali smo i dočekali pravdu.

Nastavak je doneo ponovo mnogo uzbuđenja. Igrao se 53. minut kada smo videli jednu od lepših akcija na Mundijalu u kojoj su učestvovali Aleksandar Mitrović, Kostić, Sergej i Živković, a onda kao na malom fudbalu, akciju je završio Mitrogol. I kada se činilo da imao bodove u džepu, usledio je pad koncentracije i Kamerun je brzo anulirao minus od dva gola. Oba puta na ivici ofsajda, ali VAR je pokazao da je sve bilo regularno. Do kraja meča bilo je prilika na obe strane, ali rezultat je ostao nepromenjen.