A selekcija

KATAR 2022 | DUŠAN VLAHOVIĆ I FILIP KOSTIĆ PRED MEČ SA ŠVAJCARSKOM

30.11.2022.

Reprezentacija Srbije u petak, 2. decembra igra treći meč grupne faze na Prvenstvu sveta u Kataru, protiv Švajcarske. Dva dana pre meča na konferenciji za medije bili su Dušan Vlahović i Filip Kostić.

“ Meni i svima nama je fokus utakmica sa Švajcarskom. Osećam se dobro, osećam se spremno, nadam se da ću igrati, na Misteru je da odluči. Nisam igrao u dogovoru sa Misterom, došao sam povređen na okupljanje, ali sada se već osećam mnogo bolje i nadam se da ću moći da pomognem ekipi u meču sa Švajcarskom. Znamo koliko sve ovo znači našem narodu, osećamo podršku, živimo za ovaj momenat, jedva čekamo da počne utakmica. Idemo na pobedu, obećavam da ćemo protiv Švajcarske igrati preko našeg maksimuma. Nikakve provakacije nas ne zanimaju, ovde smo samo zbog fudbalske priče. Uvek sam sprema da igram za Srbiju ako treba i sa jednom nogom, do sada je sve rađeno u dogovoru sa Misterom, tako će biti i ubuduće. Predstavljamo Srbiju na najvećem fudbalskom takmičenju, pobeda će svima mnogo da znači. Prolaz u nokaut fazu mnogo znači i nama i našem narodu. Sa Misterom svi razgovaramo, on naravno zna moje mogućnosti. Osećam se mnogo bolje, osećam se spremno i daću sve od sebe, kao i svi, da pobedimo i prođemo dalje. Švajcarci su pokazali da su dobra, čvrsta ekipa, redovno učestvuju na svim takmičenjima, ali mi gledamo sebe, ako mi budemo pravi, verujem da ćemo se radovati. Volimo da igramo kada je najteže i mislim da će tako biti u petak. San je igrati za reprezentaciju na Prvenstvu sveta i to nema cenu“.

„Nisam mnogo pratio šta sve piše, ali kod nas se uvek neko sa strane pojavi ko će da pokuša da utiče na našu atmosferu. Ali u ovih godinu i po dana koliko smo zajedno sa Misterom, atmosfera je fantastična i ništa na nju ne može da utiče i da je pokvari. Mnogo nam znači podrška navijača, stalno smo u kontaktu sa porodicom, dobijamo snimke i fotografije, mnogo nam sve to znači. Protiv Švajcarske nas očekuje veoma zahtevan meč, imaju dobru defanzivu, sada je na nama da budemo pravi, oni koji će pobediti i izboriti plasman u nokaut fazu. Neće sa Švajcarskom biti kao pre četiri godine, za svaku utakmicu se pripremamo drugačije. Pobeda nas vodi dalje i na nama je da damo svoj maksimum. Imao sam povredu mišića koja bila uopšte naivna, oporavio sam se, protiv Kameruna sam se trudio da dam sve od sebe, verujem da sam sada još spremniji. Na ovom nivou nema ekipa koje imaju mnogo mana. Ponavljam, sve priče oko nas, ne utiču na nas, fokusirani smo na igru i cilj da damo sve od sebe“.

Celu konferenciju za medije možete da pogledate na jutjub kanalu Fudbalskog saveza Srbije.