У 17

КАДЕТИ ОДЛАЗЕ У ЕНГЛЕСКУ НА ЕП, СЕЛЕКТОР ИВАН ЈЕВИЋ: СВЕ ПОШТУЈЕМО, АЛИ ВЕРУЈЕМО У СЕБЕ, ОДЛУЧИВАЋЕ НИЈАНСЕ

02.05.2018.

Кадетска репрезентација Србије (У-17 – генерација 2001.) одлази у четвртак, 3. маја, у Енглеску где ће бити учесник Првенства Европе које окупља 16 најбољих селекција у овом узрасту. Изабраници селектора Ивана Јевића налазе се у групи са Шпанијом, Немачком и Холандијом, а први меч „орлића“ на програму је 5. маја (17,45) када ће ривал бити један од фаворита на завршном турниру, селекција Шпаније.
-На окупу смо од 26. априла и после седам дана припрема у одличним условима Спортског центра у Старој Пазови, добро смо се спремили за оно што нас очекује у колевци фудбала – истиче селектор Иван Јевић.-Оно што је најважније сви момци су здрави и максимално мотивисани да Србију и наш фудбал представе на најбољи могући начин. Не волим много да обећавам, али верујем у момке и квалитет који имамо, уверен да можемо да одговоримо изазову сваког меча.
Група је веома тешка, ривали редом Шпанија, затим Немачка и Холандија.
-Са Шпанијом се добро познајемо, јер смо били ривали у другом кругу квалификација у Чешкој. Сви знамо колико је Шпанија моћна у готово свим узрасним категоријама, али показали смо у Чешкој да све ривале респектујемо, али да највише верујемо у себе. Поново смо их скаутирали, обавили све неопходне анализе и спремно очекујемо тај први дуел.

Немачка и Холандија?
-Немци су физички доминантна екипа, али имам велика очекивања када се ради о том мечу.Холанђани су такође скенирани, добро смо их упознали. Неко ће можда рећи да је њихов фудбал тренутно у силазној путањи, али они су годинама познати по добром раду и развоју талената. И сада им је акценат на резултату, што раније и није био случај.
Сам пласман на Првенство Европе представља велики успех…
-Увек желимо више, тако ће и сада бити. Група јесте јака, уосталом нема слабих селекција у завршници Европског првенства, а о путницима у нокаут фазу одлучиваће нијансе. Поновићу, све ривале поштујемо, респектујемо, али знамо шта желимо и колико можемо. Верујемо у свој рад, наш квалитет, показаћемо карактер – рекао је Иван Јевић, селектор кадетске репрезентације Србије.

НА СПИСКУ 20 ИМЕНА
Учесници Европског првенства у Енглеској биће: голмани Лука Крстовић (Црвена звезда), Лазар Славковић (Партизан), одбрана Страхиња Ераковић (Црвена звезда), Матија Гочобија (Кикер), Стефан Радмановац (Партизан), Бојан Балаж (Партизан), Данило Митровић (Војводина), Ђорђе Јовановић (Бродарац), средина терена Иван Илић (Црвена звезда), Богдан Јочић (Црвена звезда), Дејан Зукић (Војводина), Кристијан Белић ( Вест Хем), Милутин Видосављевић (Чукарички), Никола Марјановић (Бродарац), Мартин Новаковић (Партизан), напад Марко Дедијер (Црвена звезда), Драгољуб Савић (Војводина), Његош Купусовић (Црвена звезда), Борислав Бурмаз (Црвена звезда), Јован Ђермановић (Штутгарт).
Стручни штаб репрезентације чине селектор Иван Јевић, координатор млађих селекција Горан Василијевић,тренери Жељко Калајџић, Саша Кљајић, Зоран Шараба,Далибор Зорко (анализа), Игор Балетић (голмани), тим менаџер Душан Гелић, администратор Никола Вучинић, доктор Владимир Кораћ, физиотерапеут Љубиша Димитров и економ Саша Медаковић.
У делегацији се налазе члан ИО ФСС Драган Илић и Предраг Репановић.

ПУТ ДО ЕНГЛЕСКЕ
Да би се пласирала међу 16 најбољих кадетских селекција у Европи, Србија је прошла два круга квалификација. У првом смо били домаћини, а после дуела са Гибралтаром 7:0(4:0), Норвешком 2:1(1:0) и Грчком 3:2 (0:1) изборили смо пласман у елит рунду квалификација где смо као првопласирана селекција оверили одлазак у колевку фудбала. Ривали су нам били Чешка 2:0 (2:0), Украјина (3:0 службеним резултатом) и Шпанија 1:1(1:1).

РАСПОРЕД МЕЧЕВА
5.маја СРБИЈА – Шпанија 18,45
8.маја Немачка – СРБИЈА 13,00
11.маја Холандија – СРБИЈА 19,00
13/14.маја четвртфинале
17.маја полуфинале
20.маја финале