Vesti

IN MEMORIAM | MILAN KOSANOVIĆ

13.05.2021.

Tragična vest stiže iz Novog Sada. Sportski direktor Vojvodine, bivši trener Crvene zvezde i nacionalnih selekcija Srbije, Milan Kosanović preminuo je od posledica virusa korona u 50. godini života.

Iskusni fudbalski radnik prebačen je tokom srede na bolničko lečenje , zbog komplikacija izazvanih infekcijom COVID – 19, na odeljenje intenzivne nege Kliničko-bolničkog centra Vojvodina. Kosanović je po prijemu imao povišenu temperaturu, a ovog jutra je priključen na respirator. Međutim, izgubio je bitku sa koronom.

Kosanović je ostavio dubok i neizbrisiv trag u srpskom fudbalu, pošto se od početka trenerske karijere specijalizovao za rad sa mladim igračima. Bio je važan deo stručnog štaba omladinske reprezentacije Srbije na pohodu na titulu šampiona sveta u Novom Zelanadu 2015. godine.  Bio je čovek od najvećeg poverenja selektora tog tima Veljka Paunovića.

Trenersku karijeru gradio je u Vojvodini, bio je i selektor omladinske selekcije Srbije, tačnije dečaka rođenih 1998. godine i mlađih. Put ga je kasnije odveo u Crvenu zvezdu. Doveden je na Marakanu kao čovek koji će raditi sa elitnom grupom mladih igrača, ali je tokom prvih priprema na Zlatiboru postao deo stručnog štaba Vladana Milojevića. I to važan deo. Imao je snažan uticaj na rezultate i taktičku pripremu mečeva Crvene zvezde tokom najbolje epohe u novijoj istoriji.

Kratko je radio, kao asistent, u Al Ahliju, ali posle određenih zdravstveih problema odlučio je da se vrati u Srbiju i prihvati direktorsku funkciju u Vojvodini.

Iza sebe je ostavio suprugu i sina Luku. Fudbalski savez Srbije izražava iskreno saučešće FK Vojvodina, porodici i prijateljima.