У 21

Горан Ђоровић и Андрија Живковић пред Гибралтар

31.08.2017.

Нема великих и малих утакмица, све су подједнако важне и то је мото од којег нећемо одустајати

Млада репрезентација Србије први меч на путу до Европског првенства, које ће 2019. године бити одржано у Италије, одиграће у петак, 01. септембра, против Гибралтара, у Јагодини од 18:00. У нашој групи се још налазе селекције Русије, Аустрије, БЈР Македоније и Јерменије. Пред старт у квалификацијама, утиске су пренели селектор Горан Ђоровић и капитен селекције Андрија Живковић.
– Једва чекамо почетак меча против Гибралтара, који ће отворити наш пут кроз квалификације – најављује сјајну атмосферу селектор Ђоровић. – Момци су заиста озбиљни, решени да пруже максимум и већ од старта покажу победничке амбиције које ћемо имати у свим утакмицама. Гибралтар је само први у низу ривала, бићемо максимално концентрисани и нећемо дозволити никакво опуштање. Нема великих и малих утакмица, све су подједнако важне и то је мото од којег нећемо одустајати.
Андрија Живковић зна да су овакви мечеви врло битни…
– Ја очекујем тежак дуел, али прижељкујем да брзо постигнемо гол, јер тада би било много лакше. Дакле, брзо вођство је најбољи начин да будемо растерећени и покажемо све што умемо. Ова генерација има потенцијал, ту је нови селектор и стручни штаб, сјајно смо се уклопили и постали компактан тим. Сигуран сам да ћемо у Јагодини то и доказати – поручује капитен Андрија Живковић.


Екипи неће помоћи Милан Гајић, који се повредио на претпоследњем тренингу.
– Жао нам је, али имамо алтернативу. Желимо Гајићу брз опоравак и да буде спреман за наредне дуеле – поручује, у име свих чланова селекције, селектор Горан Ђоровић.
Млада репрезентација ће тренирати у четвртак, од 19:00 часова на Градском стадиону у Јагодини. Гибралтар ће на терен од 18:00 часова. У петак, од 18:00 часова, Србија и Гибралтар отварају квалификације за ЕП 2019, верујемо пред пуним трибинама.