Vesti

FUTSALERI UOČI FRANCUSKE | JAČI SMO, IDEMO NA SVETSKO PRVENSTVO!

27.02.2023.
Futsal reprezentacija Srbije okupila se u SC FSS u Staroj Pazovi i počela pripreme za meč odluke u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo koji se igra 7. marta u Lavalu protiv Francuske.
Posle tri odigrana kola, puleni Dejana Majesa nalaze se na čelu tabele sa sedam bodova (Norveška 4:2 i 5:1, Francuska 0:0) i pobeda protiv glavnog konkurenta na gostujućem terenu značila bi i definitivnu overu plasmana u naredni krug, kao i ogorman korak ka završnom turniru 2024. godine.
”Posle prvog sastanka sa igračima, dogovor je jasan, idemo u Francusku po tri boda i prvo mesto u grupi. Iskreno, nadao sam se da ćemo prvi put posle septembra 2021. biti kompletni, ali je Joca Lazarević zaradio rupturu zadnje lože i morao je u poslednjem trenutku da otkaže dolazak u Staru Pazovu. Imajući u vidu da smo na prethodnim mečevima imali po petoricu i šestoricu povređenih igrača, ne smemo da se žalimo i ovo je ozbiljan vetar u leđa da u Laval odemo puni optimizma i sa željom da i posle te utakmice ostanemo na prvom mestu u grupi” – rekao je selektor Majes i dodao da će duel u Francuskoj biti još lepši i otvoreniji od onog koji je igran na našem terenu:
”Njihova pobeda protiv Norveške u poslednjem kolu verovatno neće dolaziti u pitanje i pokušaće da ostanu neporaženi i posle drugog meča sa našom reprezentacijom. Gledao sam trenutni plasman i bodovni saldo u ostalih 11 grupa, skoro sam siguran da bez obzira na ishod utakmice u Lavalu, ne moramo da strepimo za plasman u narednu rundu kvalifikacija. Takva situacija daje prostor i slobodu i nama i njima da uđemo rasterećeno u utakmicu i da u jednoj otvorenoj borbi pokažemo ko je bolji.”
Francuzi su u Šapcu pokušali da iznenade naš tim u finišu susreta i da stignu do kapitalne pobede:
”To na neki način govori o tome da u taktičkom smislu nisu još uvek sazreli za neki veliki rezultat. Rizikovali su da izgube, žao mi je što Strahinja Petrov nije iskoristio dva šuta ka praznom golu. Meč u Šapcu je imao daleko veći ulog nego ovaj u Lavalu, znalo se da bi poražena ekipa imala imperativ pobede u poslednjem kolu i da bi dovela sebe u veoma nezgodan položaj. Iznenadili smo Francuze koji su nas očekivali gore visoko, ali smo ih dobro prostudirali, vešto smo sakrili naše mane, a iskoristili njihove nedostatke. Oni su do poslednjeg trenutka verovali da su povrede Lazarevića i Pršića neki naš trik, kada su shvatili da se njih dvojica definitivno ne skidaju za utakmicu, pokušali su da promene taktiku, ali je bilo kasno. Uvereni su i dalje da je došlo njihovo vreme, ali sada smo skoro kompletni i idemo u Laval da im dokažemo da je srpski futsal kvalitetniji od francuskog.”
Nema Lazarevića, ali se u reprezentaciju posle dve godine pauze vratio iskusni Simić.
”Ostvarila se moja i njegova velika želja. Morao sam u prve tri utakmice da se oslonim na sedam debitanata i svi su opravdali očekivanja. Milošev povratak u nacionalni tim je velika stvar pre svega za te mlade momke koji u njemu vide uzora i lidera ekipe. Bio je jedan od ključnih igrača kada smo pravili podvige na velikim takmičenjima, siguran sam da će i sada svojim znanjem i iskustvom doprineti novim pobedama Srbije. Veliki je to plus za našu reprezentaciju uoči izazova koji nas očekuju u naredne dve godine. Otišao je kao kapiten, sada se vraća i ponovo će dobiti kapitensku traku.”
Futsaleri Srbije u Francusku putuju 5. marta, utakmica u Lavalu igra se dva dana kasnije u terminu od 21 sat.