Вести

ФУТСАЛ А | СРБИЈА ПРОТИВ НОРВЕШКЕ ЗА НАСТАВАК ПУТА КА ПРВЕНСТВУ СВЕТА

08.11.2022.
Футсал репрезентација Србије у среду, 9. новембра игра важан меч у квалификацијама за Првенство света, против Норвешке у Пожаревцу (18,00). Капитен наше репрезентације Стефан Ракић уверен је да ће пожаревачка публика поново положити испит и погурати момке Дејана Мајеса ка важној победи у квалификацијама за Светско првенство:
”Играли смо у Пожаревцу пре пар година против Азербејџана и атмосфера је заиста била феноменална. Надам се да ће нам публика и овога пута бити ветар у леђа. Неће нас заварати победа у Ослу, тим пре што смо је остварили теже него што се очекивало. Научили смо лекцију, схватићемо Норвежане максимално озбиљно и победа не би смела да дође у питање” – каже момак коме припадају велике заслуге што се новајлије у рекордном року прилагођавају обавезама у репрезентацији:
”Заслуге припадају пре свега људима из нашег стручног штаба, али и клупским тренерима тих младих играча. Наравно да је и мени задовољство да им с снађем при руци, да их посаветујем и помогнем им да се брзо уиграју и постану део екипе. Роске је ускочио у Ослу и решио утакмицу, можда ће овога пута улога јунака припасти неком новом дебитанту. Сви су они талентовани играчи и добри момци, у супротном не би ни били на списку селектора”.
Дејан Мајес је и на овом окупљању принуђен да прича о кадровским проблемима:
”Ништа ново када је реч о нашој репрезентацији. Таман се Јоца Лазаревић мало опоравио, повредио се Страхиња Петров. Не можемо и даље да рачунамо на Стојковића, Пршића, Момчиловић, Рамића… Али навикли смо, нема кукања. Не бежимо од улоге фаворита и циљ нам је да циклус у 2022. заокружимо са седам бодова, што би нас у најгорем случају довело у ситуацију да као најбоља другопласирана репрезентација одемо директно на завршни турнир. Нећемо се сигурно задовољити том рачуницом, идемо на победу и у Француској јер желимо сами да решавамо своју судбину”.
Иако ослабљена и десеткована, наша репрезентација је и против Француске показала да има на клупи достојне алтернативе за искусне и стандардне чланове прве поставе:
”После дуже времена имамо на располагању 20 играча који у сваком тренутку могу да се ставе на располагање и да одговоре нашим захтевима на терену. Млади су прихваћени на прави начин и брзо су се уклопили у режим рада. Када смо подвукли црту после Европског првенства, нисмо били задовољни. На страну повреде и корона, мислим да је било и до нас. Хемија у екипи није била на највишем нивоу и успели смо да је вратимо у овим квалификацијама. Осетило се то и у Шапцу на утакмици са Француском. Сада поново имамо прави амбијент и све предуслове за добар резултат” – каже Мајес и додаје да је култ репрезентације најважнији фактор у свакој националној селекцији:
”Свако од нас има неки свој его. Неко већи, неко мањи. Битно је да направимо баланс. договорили смо се да сви дишемо као један. Када се погледамо у огледало, да не видимо 14 играча и седам тренера, него да видимо једног човека који размишља искључиво у интересу репрезентације Србије”.