A selekcija

FSS IZABRAO BAZU | ORLOVI U AUGZBURGU TOKOM GRUPNE FAZE EURO 2024 (VIDEO)

05.12.2023.

Žreb za grupnu fazu Evropskog prvenstva 2024. godine poslao je fudbalsku reprezentaciju Srbije u grupu C sa Engleskom, Slovenijom i Danskom, što je prema pravilima UEFA odredilo da baza Orlova bude u južnom delu Nemačke.

Nacionalni savezi su već sredinom 2022. godine bili u obavezi da po geografskim zonama (severistok, zapad, jug) naprave uži izbor od četiri grada i da se posle žreba odluče za konačan.

U skladu sa zahtevima selektora Dragana Stojkovića i njegovog stručnog štaba doneta je odluka da naš najbolji nacionalni tim tokom predstojećeg šampionata Evrope bude lociran u Augzbugu u hotelu „Maximilian’s“ sa korišćenjem trening centra „Rosenaustadion“.

S obzirom na činjenicu da će reprezentacija Srbije poslednje dve utakmice u grupi igrati u Minhenu na „Alijanc Areni“, koja se nalazi nedaleko od Augzburga, ovakav izbor bio je logičan kako bi ekipa imala što manje opterećenja prilikom putovanja. Uz to, vrlo se vodilo računa da smeštaj, kao i uslovi u trening centru budu u skladu sa najvišim profesionalnim standardima.

Hotel „Maximilian’s“ je kategorisan sa pet zvezdica i pruža idealne uslove za smeštaj sportskih ekipa. U njemu su odsedali reprezentacija Nemačke i klubovi poput Bajern Minhena i Borusije Dortmund.

Trening centar je udaljen desetak minuta od hotela i poseduje najkvalitetniju travnatu podlogu.

Više informacija o bazi i trening kampu u Augzburgu možete pronaći na sajtu UEFA.

U skladu sa regulativom UEFA reprezentacija Srbije će u Nemačku doputovati pet dana uoči odigravanja prve utakmice.

Do tog meča naš najbolji tim imaće četiri provere, po dve u martu i junu. Fudbalski savez Srbije će u narednim danima obavestiti javnost o datumima odigravanja prijateljskih utakmica i imenima protivnika.