A selekcija

FILIP KOSTIĆ I LUKA JOVIĆ IZ BAD VALTERSDORFA

07.06.2018.

U subotu, 9. juna od 18,00 na Merkur Areni u Gracu, najbolja reprezentacija Srbije igra drugi meč na pripremama u Austiji, a danas su pred brojnim predstavnicima medija bili Filip Kostić i Luka Jović.

Iskusniji član državnog tima, Filip Kostić, veruje da Srbije može biti prijatno iznenađenje na predstojećem samitu najboljih reprezentacija sveta u Rusiji…

-Veoma smo iskusna ekipa, jedna smo od najviših reprezentacija na Mundijalu i to bi mogao da bude naš adut. Mislim da možemo da budemo jedno od iznenađenja ovog Svetskog prvenstva. Ipak, primarni cilj nam je da prođemo grupu – rekao je Filip Kostić novinarima u Bad Valtersdorfu.

Reprezentacija Srbije približava se samom kraju priprema u Austriji uoči Mundijala. Do kraja priprema ostalo je dva dana treninga i generalna proba, prijateljska utakmica protiv Bolivije…

– Jaki smo u ofanzivnom prodoru, imamo brze igrače, brzu završnicu, jak kolektiv i to bi takođe trebalo da bude naša prednost.

Svi u taboru reprezentacije žele dobar start na Svetskom prvenstvu…

– Nije nas niko opterećivao činjenicom da reprezentacija Srbije nikada do sada nije imala dobar start na Prvenstvu sveta. Znamo šta treba da radimo. Igranje za reprezentaciju je samo po sebi mali pritisak i to je nešto što nas sve motiviše. Daćemo sve od sebe da ispravimo taj podatak.

Filip Kostić je istakao da je predstojeća utakmica protiv Bolivije, poslednje uoči Mundijala, veoma važna za ekipu.

– Radimo intenzivno da ispravimo sve loše stvari iz utakmice sa Čileom. Ta prva utakmica bila je dobra i loša u nekim situacijama. Jako nam je bitna utakmica protiv Bolivije, jer je to generalna proba – jasan je Filip Kostić.

Luka Jović je debitovao upravo u duelu protiv Čilea…

-Odigrali smo jednu utakmicu i od tada treniramo jako. Očekuje nas još jedna utakmica, praktično generalna proba. Važno je da su nam sada glave mirne kako bismo bili u potpunosti spremni za Svetsko prvenstvo – naglasio je Luka Jović.

Mladi napadač je rekao da niko nije zadovoljan utakmicom protiv Čilea (0:1), ali da novinari ne bi trebalo da vrše pritisak na reprezentaciju.

– Niko nije zadovoljan utakmicom protiv Čilea, ni mi, a ni vi. Mislim da ne bi trebalo da vršite pritisak. Očekujemo sada bolje izdanje protiv Bolivije, očekujemo pobedu.

Luka Jović je propustio SP za igrače do 20 godina na Novom Zelandu gde je Srbija postala prvak sveta…

– Bio mi je san da putujem sa reprezentacijom na Mundijal, da budem član najboljeg tima Srbije. Žao mi je što nisam bio deo ekipe koja je osvojila Svetsko prvenstvo na Novom Zelandu, ali tada su neke druge stvari uticale, pre svega povreda. Nadam se da ćemo ove godine ostvariti uspeh i ponosan sam što ću ja biti deo toga – zaključio je Luka Jović.