A selekcija

FIFA SVETSKI KUP: FRANCUSKA DRUGI PUT PRVAK SVETA, MUNDIJAL U RUSIJI NAJBOLJI U ISTORIJI

15.07.2018.

 

Reprezentacija Francuske trijumfovala je na FIFA Svetskom kupu u Rusiji! Trikolori su drugi put u istoriji osvojili Mundijal, pošto su u finalnom meču na moskovskom Lužnjikiju savladali Hrvatsku – 4:2(2:1).

U borbi za treće mesto Belgija je bila bolja od Engleske -2:0(1:0). Fudbalski svet je minulih mesec dana uživao u interesantnim utakmicama na fantastičnim stadionima a opšta ocena svih aktera glasi da je Mundijal u Rusiji do sada najbolji u istoriji! Posle mesec dana i 64 odigrane utakmice, miliona ljudi koji su u ovom periodu došli u Rusiju, predsednik FIFA Đani Infantino je pohvalio odličnu organizaciju i sjajno gostoprimstvo domaćina Mundijala.

Najbolji igrač Svetskog prvenstva je kapiten hrvatske reprezentacije Luka Modrić, koji je dobio Zlatnu loptu, Srebrna  je pripala Edenu Azaru a Bronzana lopta Antoanu Grizmanu. Najbolji strelac je Englez Hari Kejn sa šest postignutih golova. Najbolji mladi igrač turnira je Francuz Kilijan Mbape, a nagrada za fer-plej pripala je selekciji Španije.  

Posle osam godina na Mundijalu je, među 32 najbolje selekcije sveta, bila i reprezentacija Srbije. Orlovi su bili u grupi sa Kostarikom (1:0), Švajcarskom (1:2) i Brazilom (0:2).

Naredni Mundijal biće održan u Kataru a prvi put, zbog klimatskih uslova i velikih vrućina u zemlji domaćinu, FIFA Svetski kup biće održan u “zimskom terminu” od 21. novembra do 22.decembra 2022.godine!